Trabzon'daki uçak kazası sonrası firma kurban kesecek!

Firma yetkilileri, faciadan kılpayı dönülen kaza için kurbanlar kesecek.

Trabzon'daki uçak kazası sonrası firma kurban kesecek!
 Haber61 / Haber Servisi

Trabzon'da pistten çıkarak kaza yapan Pegasus Hava Yolları'na ait uçakla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. 

İlk seferini Trabzon'dan Ankara'ya yaptığı bilinen uçağın 5,2 yaşında olduğu öğrenilirken firma yetkilileri ucuz atlatılan kaza için 162 kurban kesecek. 

Trabzon Havalimanı’nda pistten çıkan Pegasus Hava Yolları'na ait uçak, ilk uçuşunu 15 Kasım 2012’de yapmıştı. 'Zeynep' ismi verilen 5,2 yaşındaki TC-CPF tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, 30 Kasım 2012’de Pegasus Hava Yolları filosuna katılmıştı. Bir süredir Pegasus Hava Yolları’nın Ankara merkezli uçuşlarında kullanılan uçak, 13 Ocak günü ilk seferini Trabzon’dan Ankara’ya yapmıştı.

162 KURBAN SİPARİŞ EDİLDİ

Kazayı incelemek üzere Trabzon'a gelen Pegasus yetkilileri, kazayı çok yönlü soruşturuyor. Kazada mucize eseri ölen ya da yaralanan olmadığı için firma tarafından kurban edilmek üzere 162 koyun sipariş edildiği öğrenildi. 

UÇAĞI KURTARACAK ÇEKİCİ BULUNAMADI
Uçak enkaz çalışmaları türlü zorluklarla sürerken, 60 ton ağırlığındaki uçağı çekecek bir araç Trabzon'da bulunamadığı için Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHİM) devreye girdi. Uçağın bulunduğu yerden çıkartılması amacıyla yetkililer, uçağın ağırlığı ve çıkarılışı sırasında herhangi bir sorun yaşanmaması için DHMİ'den çekici talep etti. DHMİ'ye ait çekicinin Ankara'dan karayolu ile Trabzon'a gönderildiği öğrenildi. Çekicinin havalimanına gelmesinin ardından uçak şirketi yetkilerinin de katılımıyla çalışmaların başlayacak. 

MOTOR ARIZASI İHTİMAL DAHİLİNDE

Kazanın oluş nedenine dair bilgi kesinleşmezken, uçağın motorunda arıza olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.  Denize kaymaması için halatlarla sabitleştirilen uçağın büyük olasılıkla hurdaya çıkartılacağı görüşü ağır basıyor. Uzmanlar ve yetkililer kazayla ilgili detaylı çalışmalarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber