Trabzon'da yeniden açılacak berberleri onlar denetleyecek!

Trabzon Valiliği yeniden faaliyete başlayacak berberlerin denetlenmesi amacıyla kurul oluşturulduğunu açıkladı.

Trabzon'da yeniden açılacak berberleri onlar denetleyecek!

Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesi ve normale dönüş kararları neticesinde 11 Mayıs'ta faliyete geçecek berberler için yeni kararlar alınıyor.

Trabzon'da da faliyetlerine yeniden başlayacak berber salonları için sıkı tedbirler alınıyor.

Kurulacak bir kurul tarafından denetlenecek berberlerden kurallara uymayanlar hakkında cazai işlem uygulanacak.

İşte Trabzon Valiliği tarafından alınan o karar;

GÜNDEM: Koronavirüs Salgınından Ülkemizi ve Vatandaşlarımızı Korumak ve Salgının Yayılmasını Engellemek İçin Alınması Gereken Tedbirler

Trabzon İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 08/05/2020 tarihinde Cuma günü saat 14.00’te Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında olağanüstü toplanarak gündemdeki konuyu görüşüp aşağıdaki kararları almıştır.

Tüm dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısını tüm dünyada hızlı şekilde yükselten Koronavirüs (Covid19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati öneme haizdir. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ile tedavi gereksinimi artacak; vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riskini yükselterek toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacaktır.

07.05.2020 tarih ve 2020/35 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulukararımızla ilimizde faaliyet gösteren berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerlerinin, koronavirüs salgının etkileri gözetilerek belirlenecek kurallara uyulması kaydıyla 11.05.2020 tarihinde faaliyete geçebilecekleri belirtilmiştir.

Ancak ilgili işyerlerinde alınan tedbirlere uyulup uyulmadığının denetimi koronavirüs salgının yayılım riski açısından önem arz etmektedir.

Bu doğrultuda İl Hıfzıssıhha Kurulu’muzca; ilimiz ilçelerinde kaymakamlıklarımızın koordinasyonunda; ilçe belediye zabıtası, ilçe emniyet müdürlüğü/ilçe jandarma komutanlığı, ilçe sağlık müdürlüğü/ilçe toplum sağlığı merkezi başkanlığı/ ilçe devlet hastanesi başhekimliği, sağlık ve kolluk kuvveti personelinden oluşturulan kurul marifetiyle gerekli denetimlerinin yapılmasına,

07.05.2020 tarih ve 2020/35 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulukararlarına uymayan vatandaşlara/iş yerlerine Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idarî para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adlîişlemlerin başlatılması hususunda, alınan kararların ilgili kurumlara dağıtım yapılması için kaymakamlıklara iletilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber