Trabzon’da yatırım adası projesinde yeni gelişme

Trabzon’un Arsin İlçesinde deniz dolgusu ile yapılması planlanan yatırım adası projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Trabzon’da yatırım adası projesinde yeni gelişme

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve başkan adayı Suat Hacısalihoğlu düzenlediği basın toplantısında yatırım adası ile ilgili açıklamada bulundu.

Hacısalihoğlu, yatırım adası projesinin hızlanması için altyapısını kendilerinin yaptığını söyledi.

Hacısalihoğlu şunları söyledi;

“Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanan bir yatırım adası projemiz vardı. Yaptığımız görüşmelerde Yatırım adası projesinin hızlanması için bakanlığın önerisi ‘altyapısını siz yaparsanız daha hızlı olur denildi. Bizde yatırım adası altyapısının ihalesini yaptık. Yatırım Adası böylelikle yatırım programına girdi. Yatırım Adasını devlet yapacak denilmişti ama alt yapısını yaparak süreci hızlandırıyoruz.”

Yatırım adasında süreç neden uzadı heyecan mı kayboldu sorusuna cevap veren Hacısalihoğlu, “Yatırım adası konusu; bütün yatırımlar altyapı olarak hazırlanması ile alakalı süreç beş yıl alıyor. Şehrimizde yapılacak olan yeni havalimanı projesi de aynı şekilde. Trabzon'da Yatırım adası altyapı projesi bizde iki üç yılda tamamlandı ve yatırım programına alındı. Projeler yatırım programına alınıp maddi duruma göre yapılıyor. Eğer bu sürecin uzadığını hissedersek kendi planımızı devreye alacağız. Bunu da kısa sürede açıklarız” dedi.

Haber61 - Haber Servisi - 

Trabzon’da yatırım adası projesinde yeni gelişme

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber