Trabzon’da tarihi pastane kepenk kapattı!

Trabzon’un tarihi işletmelerinden Selim Pastanesi kapandı.

Trabzon’da tarihi pastane kepenk kapattı!

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan Gazipaşa yokuşunun köklü işletmelerinden olan Selim Pastanesi kepenk kapattı.

1924 yılında kurulan ve günümüzde Selim Akgün tarafından işletilen pastane Trabzon’un uğrak mekanlarından birisi olarak anılıyordu.

Pastanenin bulunduğu Gazipaşa Caddesi’nin yol kenarları 2011 yılından itibaren belediye tarafından otopark olarak kullanılmaya başlanmasının ardından esnafların dükkanların önü kesiliyor şikayeti günümüze kadar gelmişti. Ardından aynı işletmelerin kaldırımları kullanmasına izin verilmemesi caddedeki esnafları zor durumda bırakmış ve bir çok esnaf da kepenk kapatmıştı.

Kepenk kapatarak faaliyetlerine son veren işletmeler arasına Selim Pastanesi de katıldı.

Kapatma kararı ile ilgili Haber61’e konuşan Selim Akgün “Bugüne kadar verilen hiçbir söz tutulmadı. Önce bulunduğumuz caddeyi otoparka çevirdiler ve iş yerlerimizin önünü kestiler. Daha sonra kaldırımı kullanmamıza izin vermediler. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de pandemi darbe vurdu ve faaliyetimizi sonlandırdık” ifadelerini kullandı.

Kapatılan Selim pastanesinin önüne “Şimdilik buraya kadar. Kuruluş tarihi 1924” afişi asıldı.

Haber61 - Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler