Trabzon’da suya da zam geldi! İşte zam oranı

Trabzon’da otomatik fiyat artışı nedeniyle suya da zam gelmiş oldu.

Trabzon’da suya da zam geldi! İşte zam oranı

Trabzon dün sabaha simit ve poğaça zammıyla uyanmıştı.

Aylık enflasyon oranının açıklanması ile beraber suya da zam gelmiş oldu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde daha önce alınan kararda suya yılda bir kez zam yapılması yerine, aylık enflasyon oranında zam yapılması onaylanmıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi haziranda aylık bazda yüzde 3.92 artış gösterdi.

Böylelikle Trabzon’da su faturalarına yansıyacak olan ücretler de otomatik olarak yüzde 3.92 oranında artış göstermiş oldu.

Buna göre Trabzon’da konutlarda Ocak ayında 9,08 TL olan Metreküp fiyatı 6 aylık dönemde aylık enflasyon oranlarında artarak Temmuz ayında 10,77 olarak uygulanacak.

İş yerlerinde ise Ocak ayında 21,93 TL olan metreküp fiyatı 6 aylık dönemde aylık enflasyon oranlarında artarak Temmuz ayında 26,00 TL olarak uygulanacak.

Dün açıklanan haziran ayı enflasyon oranı ise Ağustos ayı su faturalarına yansıyacak. Ağustos ayında konutlar metreküp başına 11,19 TL, iş yerlerinde ise 27,01 olarak uygulanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber