Trabzon’da son 1 haftada 17 silah kaçakçısı yakalandı

Trabzon’da 14 bin 226 kişinin sorgulaması yapıldı.

Trabzon’da son 1 haftada 17 silah kaçakçısı yakalandı

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 15.03.2021 ile 22.03.2021 tarrihleri arasında yapılan denetimlerde 14 bin 226 kişinin sorgulaması yapıldı ve 12 Lt. kaçak olduğu değerlendirilen rakı, 50 ml. Gliserin (Alkol yapımında kullanılan madde), 2 adet silah tamir atölyesi, 11 adet tabanca, 4 adet kurusıkı tabanca, 18 adet şarjör, 3 adet av tüfeği, 599 adet fişek, 151 adet dolu av tüfeği kartuşu, 17 adet senet, 12 adet cep telefonu, 1 adet kayıt cihazı, 1 adet kama, 1 adet muşta ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 12 bin 800 TL ele geçirildi.

Ayrıca yapılan operasyonlarda;

Akçaabat ve Ortahisar ilçelerinde kaçak alkol üretip piyasaya sürdükleri tespit edilen 3 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Düzköy, Akçaabat, Tonya, Ortahisar ilçeleri ile Rize ilinde silah ve mühimmat kaçakçılığını örgütlü olarak işledikleri tespit edilen 17 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Ortahisar ilçesinde 1 evde kumar oynadıkları tespit edilen toplam 12 kişiye idari, ev sahibi hakkında kumar oynamak için yer ve imkan sağlama suçundan adli işlem yapıldı.

Arsin ve Çaykara ilçelerinde 2 ayrı evde Koronavirüs tedbirlerine (Sosyal mesafe kuralı) uymayarak toplu halde bulunan 20 kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanununa muhalefet etmekten idari işlem yapıldı.

Emre Aykırı Davranış, Orman Kanunundaki Kabahatler, Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer konularla ilgili 93 şahıs hakkında idari işlem yapıldı.

Değişik suçlardan arama kaydı olan toplamda 17 şahıs yakalandı, bu şahıslardan 10’u tutuklandı ve Yoklama Kaçağı olan 24 şahsa gerekli işlem yapıldı.

Kayıp olarak aranan 2 şahıs bulundu.

Taksirle Yaralama, Kasten Yaralama, Tehdit, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Hırsızlık, Genel Tehlike Yaratan Suçlar ve Mala Zarar Verme suçları başta olmak üzere 44 olay aydınlatıldı ve 79 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler