Trabzon’da Şehitler adına yapılan hatıra ormanı “Alemci” mekanı oldu

Trabzon’da törenle açılan hatıra ormanı bakımsızlıktan alkol alanların mekânı haline geldi.

Trabzon’da Şehitler adına yapılan hatıra ormanı “Alemci” mekanı oldu

Haber61 - haber Servisi / Trabzon’un Beşikdüzü İlçesinde 2018 yılında yapılan ve törenle açılan “Jandarma Şehitler Ormanı” bakımsızlık nedeniyle içler acısı bir hale geldi.

Şehitlerin adlarının yazılı olduğu fidanların bulunduğu ve 2018’de Trabzon’da görev yapan isimlerden Trabzon Jandarma İl Alay Komutanı Jandarma Alb. Okçin Akşit, İl Jandarma Komutan yardımcısı Jandarma Alb. Fuat Alanur, Beşikdüzü İlçe Jandarma Konutanı Kd.Bçvş Seral Doğan, Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürü Zekiriya Baran, Jandarma personeli ve ilçe halkının katılımıyla düzenlenen törenle açılışı yapılan Jandarma Şehitler Ormanı’nın bakımsız hali tepki çekiyor.

Şehitlerin isimlerinin yazıldığı tabelaların yerlerde olduğu, mangal için yakılan ateşin kalıntılarının, çöplerin ve içki şişelerinin etrafta dikkat çektiği belirtildi.

Jandarma Şehitler Ormanı’nın bulunduğu Denizli Mahallesi Muhtarı Yusuf Keleş durumu gündeme getirip “Ne yazı ki fidanları diktikten sonra herkes kaybolup “gitti ifadelerini kullandı.

Yusuf keleş “Trabzon - Giresun il sınırı Denizli mahallemiz Fidanlık mevkiinde 2018 yılında Güneydoğu’da aziz ve mukaddes vatan toprağımızın bölünmez bekası için şehit olan askerlerimizin hatıralarını yaşatmak için il sınırımızda karayolu üzerinde dönemin görevli ve yetkilileriyle, şehitlerimizin isimlerinin olduğu fidanları hatıralarını yasatmak için birlikte dikmiştik.

Ne yazık ki fidanları dikildikten sonra herkes kaybolup gitti.

Denizli mahallesi muhtarlığı olarak hatıra ormanımızın temizliğini karayollarımızla birlikte yaptık. Lakin son zamanlarda uluslararası tir parkı içerisinde olan jandarma şehitler hatıra ormanı kaderine terk edilmiş ve ilgisiz bırakılmıştır. Aziz şehitlerimizin isimlerinin yasatılması adına dikilen fidanların ve ormanlık alanı amacının dışında kullanılmaya başlanmış şehitlerimizin aziz hatıralarını saygısızlık yapılmıştır.

Sizlerin şehitlerimizin aziz hatıralarını ne kadar önem verip hassasiyet gösterdiğini bilmekteyiz.

Gereğini yapacağınızdan hiç şüphemiz yoktur.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber