Trabzon'da öğrenciler için bilgisayar ve tablet yardımı çağrısı

Trabzon'da uzaktan eğitim konusunda malzeme eksiği olan öğrenciler için TTSO'dan açıklama geldi

Trabzon'da öğrenciler için bilgisayar ve tablet yardımı çağrısı

Trabzon Valiliği yaptığı açıklamada, uzaktan eğitim konusunda malzeme eksikliği nedeniyle EBA'ya erişim sağlayamayan 28 bin 565 öğrenci olduğunun tespit edildiği duyuruldu. Bu öğrencilere yardım için kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra hayırseverlere yardım çağrısında bulunuldu.

Bu noktada Trabzon Ticaret Sanayi Odası da harekete geçti. Valiliğin açıklaması üzerine duyuru yapan TTSO'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

Uzaktan eğitimden faydalanamayan öğrencilerin bilgisayar, tablet ve internet bağlantısı ihtiyacını gidermek için açılan kampanyayla ilgili trabzon valiliği'nden yapılan duyuru şöyledir

"Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve salgın nedeniyle okullarına gidemeyen öğrencilerin uzaktan eğitimi için kullanılan EBA (Eğitimde Bilişim Ağı) web sitesi ve mobil uygulaması içeriklerine erişim imkânı olmayan 28.565 öğrencimiz olduğu tespit edilmiştir. Öğrencilerimizin bilgisayar, tablet ve internet bağlantısı ihtiyacını gidermek, canlı ders bağlantılarına katılımlarını sağlamak, eğitimlerinin önündeki engelleri kaldırmak, bilgiye her zaman her yerden ulaşabilmelerini temin etmek amacıyla bir çalışma başlatılmıştır. Bu nedenle, İlimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında ihtiyaç fazlası ve çalışır durumda bulunan bilgisayarlar ile hayırsever personellerimiz ve vatandaşlarımızın bağışlayacağı bilgisayarların öğrencilerimize dağıtılmak üzere Kaymakamlıklarımıza teslim edilmesini rica ederim."

Yukarıdaki duyuruya istinaden ihtiyacı olan öğrencilere verilmek üzere bilgisayar ve tablet bağışı yapmak isteyen üyelerimizin, kaymakamlıklar veya odamız genel sekreterliğine başvurmaları gerekmektedir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler