Trabzon'da millet ittifakından seçim açıklaması! "Birlikte kazanacağız"

Trabzon'da millet ittifakı Gazeteciler Cemiyeti'nde seçime yönelik ortak açıklamalarda bulundu.

Trabzon'da millet ittifakından seçim açıklaması! "Birlikte kazanacağız"

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan basın açıklamasında CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez ve İYİ Parti Milletvekili Yavuz Aydın, CHP Trabzon İl Başkanı Nurcan Demiröz Aşçı, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Şakir Şahintaş ve Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu da yer aldı. 

Trabzon'da millet ittifakından seçim açıklaması! "Birlikte kazanacağız"

CHP Trabzon İl Başkanı Nurcan Demiröz Aşçı yapmış olduğu açıklamalarda, "14 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimi ilimizde %89 katılımla gerçekleşmiştir. Demokrasimize katkı sunan, oylarını kullanan tüm hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

14 Mayıs seçimlerinde seçmen iktidar partisine yetkiyi vermemiş hatta iktidar partisinden önemli bir oranda desteğini çekmiştir. Akp, seçim çalışmalarında kamu kaynaklarını ve kamu gücünü sınırsızca kullanmasına, devletin yayın organlarından yalan ve iftira kampanyaları yapmasına rağmen tarihinin en düşük oylarından birini almıştır. 14 Mayıs’ta sandıktan çıkan sonuç, halkımızın değişim isteğidir.

Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimine giderken millet olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak hepimizin görevidir. Milletimize verdiğimiz sözü tutmak için hep birlikte çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Halkımızı, yöneticilerin liyakatsizlikleri ve beceriksizlikleri nedeniyle içine düştüğü bu ağır ekonomik şartlardan kurtarmaya kararlıyız.

Tek adam rejimi olan bu ucube hükümet sistemiyle birlikte Adalet, Özgürlük, Hukuk ve Demokrasi alanında kabile devletleri seviyesine düşürülen Türkiye’mizi, yüksek demokrasi seviyesine çıkarmaya, müreffeh ve yaşanabilir bir Türkiye haline getirmeye kararlıyız. Terörist başı Apo’nun mektubunu meydanlarda okutanların, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı devletin ekranlarında konuşturanların, devleti ele geçirme gayretindeki paralel yapılara her istediklerini verenlerin, aziz şehitlerimizi “kelle” diye tanımlayanların, Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan’ı  şehit edenleri, gazi meclisimizde milletvekili yapanların, Sinan Ateş gibi bu ülkenin vatansever akademisyenlerini sokak ortasında katledenleri koruyanların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını parayla satılığa çıkaranların bizlere vatanseverlik ve milliyetçilik dersi vermesini asla kabul etmiyoruz.

Bizim vatan sevgimizin zekatı dahi bu ihanetleri yapanları ihya eder. Bizlerin vatan sevgisini sorgulamak hiç kimsenin haddi değildir. Bizler vatanımız, milletimiz ve gelecek nesillerimiz için bir aradayız.

BİRLİKTE KAZANACAĞIZ…

İnanıyoruz ki Trabzon kazanacak. Türkiye kazanacak. Demokrasi kazanacak.Biz buradayız! 

Sözlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesindeki günümüze ışık tutan ifadeleriyle noktalamak isteriz.

Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur." ifadelerini kullandı. 

Düzenlenen basın açıklaması sonrası İYİ Parti Milletvekili Yavuz Aydın ve CHP Milletvekili Sibel Suiçmez soruları cevapladı.

Yemin töreni neden ertelendi? 

Yavuz Aydın:  "Seçimden sonraya kalması türklük ve Türk bayrağı ile sorunu olan, dört temsilcisini meclise sokan Hizbullah'ın Türk ibareleriyle sorun yaşayacağı belliydi. Bu nedenle tören ertelendi."

Sibel Suiçmez: "YSKnın seçimlerden sonra yemin törenini uzatması un nedeni belli. Bu sorun devam edecek. Bu sorunun seçimden önce yaşanmasının seçimi etkileyeceğini bildikleri için hukuksuz bir şekilde bu töreni seçimden sonraya bıraktılar."

Doların geldiği noktayla ilgili ne düşünüyorsunuz? 

Yavuz Aydın: Ekonominin patronu güvendir. Güven ile ülkeye yatırımcı gelir. Buna Trabzon'un da ihtiyacı var. Bununla ilgili biz neler yapacağımızı söylemiştik. Bugün doların böyle olması güvenin olmamasından kaynaklı. Hukukun adaletin olmadığı bir ülkeye dışarıdan yatırımcı alamazsınız. Ülkede önce güveni tesis etmemiz lazım. Ülkeye tesis edilen güvenden Trabzon'un da payını alması lazım. 28 mayısta seçimi kazanmak için millet İttifakı olarak bu mücadeleyi vermeye hazırız. Ülkeye bir güven gelecek. Ülkenin beş yıl daha kaybetmeye vakti yok.

Camide silahlanma çağrısı yapan imamın görüntülerini değerlendiren Sibel Suiçmez, "Camiler siyasetin odağı olmuş durumda. Bir siyasi partinin milletvekili adayı 14 mayıstan önce bir okulda siyasi çalışma yürüttü. Birkaç gün önce yine bir okulda bir lisede siyasi propaganda yaptı. Camide olan olay çok üzücü ve düşündürücüdür. Ben orada bir vatandaşımızın tepki göstermesini çok önemsiyorum. İmamlar camilerin kutsallığı altına sığınarak görevlerini iktidar lehine kullanıyor. Bir imamın silahlanma çağrısı yapması çok üzücüdür. Ve can güvenliğimizin olmadıpı da ortadadır. Bizzat ağır cezaya çarptırılmalıdır." dedi.

Trabzon'da Seçim sonuçlarını değerlendiren Yavuz Aydın, "Önümüzde bitmemiş bir mücadele var. Tekrar o maça çıkacağız. Türkiye tekrar iktidarı ile buluşacak. Trabzon'a millet İttifakı'nın vekilleri olarak hizmet vereceğiz. Buraya yapılacak her hizmetin altında imzamızı olmasına talip olduk. İktidar olup Trabzon'un sorunlarını çözmek istiyoruz. Belki mevcut korumak gibi bir durumla karşı karşıyayız. Ama genel olarak bakarsak oyumuzu arttırdık. Ama biz bunu başarı olarak görmüyoruz, bu gelinen noktayı iktidar ile taçlandırmak istiyoruz.

Biz büyük bir güçle mücadele ettik. Burada ak partinin adayları ile değil cumhurbaşkanı ile yarıştık. Partili bir cumhurbaşkanı olmamasını istiyoruz. Mitingde kimlerin konuşma yaptığını herkes gördü. Demokrasiye inanan insanlarız. Ak partinin seçim sürecinde söylediklerimi anti demokratik buluyoruz. Demokratik bir süreç yaşamadık. Devletin imkanlarını kullanarak demokratik olmayan bir seçim yürüttüler." dedi. 

Sibel Suiçmez, "İktidar Trabzon'da da oy kaybı yaşadı. Bu süreçte sandık güvenliğini daha fazla sağlayacağız. 28 Mayıstaki seçimlere dünden daha güçlü şekilde gireceğiz. 28 mayısta 13. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecektir.
Tarihin en bilgisiz sandık kurulu başkanları tarafından seçimler yönetiliyor. En çok karşılaştığımız sorunlardan biri ıslak imzalı tutanakların tutulmaması. Daha çok tanıdık usulü oy atma sorunuyla karşılaştık. Yasaya aykırı uygulamalar yapılmakta. Bu süreçte tüm partiler temsilcilerin eğitmeli. Bu seçimde tüm kamu görevlilerini uyarıyoruz. Hukuka aykırı yaptıkları her eylemle ilgili suç duyurusu yapacağız. Millet iradesinin sandığa yansımasını sağlamak zorundalar. Müşahitlerimiz milletin attığı her oyun korunması için çalışacaktır." açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber