Trabzon’da Maraş Caddesi için onay çıktı

Trabzon’da Maraş Caddesinde yapılacak çalışma için onay çıktı.

Trabzon’da Maraş Caddesi için onay çıktı

Trabzon'da yayalaştırılmasına karar verilen Maraş Caddesi’nde yapılacak olan çalışma ce cephe sağlıklaştırma projesi Büyükşehir Belediye meclisinde yapılan görüşme ile onaylandı.

Meydan Parkından Cumhuriyet Caddesine kadar olan bölümün ön ve yan cephesi Maraş Caddesine bakan binalarda cephe, Maraş caddesi tabanında değişiklik ve yenileme çalışmaları düşünülmektedir. Bina cephelerinin yüzde 50 oranında belediye yüzde 50 oranında mülk sahipleri tarafından karşılanması yoluyla yapılması uygun görüldü.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin konu ile ilgili söz alarak, “Kapatılması düşünülen yer için düşünülmüş. Madem meclis kararı alınmış, orayı postane caddesine kadar indirsek. O bölgede olan binaların büyük kısmı bankalar. Oralarda bir değişiklik yapılmayacak. Bari o kısmı Mumhaneönü bölgesine kadar ulaştırsak.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bizim gayemiz Uzun Sokak-Maraş ve Kudurulacılar’da cephe sağlıklaştırma yapmak. Öyle olunca yekün olarak ciddi bir miktar tutuyor. Dolayısıyla ilk etapta buraları uygun gördük. Maraş Caddesiyle sahil kısmına kadar olan bölümü kapsıyor. Uzun Sokakta da Tabakane’ye kadar devam eden bir aks var.” dedi.

Haber61 - Haber Servisi - 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber