Trabzon’da kar yağışı etkili oluyor

Trabzon’un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

Trabzon’da gece saatlerinden itibaren kar yağışı yüksek kesimlerde etkili olmaya başladı.

Ortahisar İlçesi’nin yüksek mahalleleri, 3 Nolu Erdoğdu, Soğuksu, Çukurçayır, Aktoprak, Bengisu, Kireçhane, Uğurlu, Yeniköy, Karakaya, Karlık ve daha birçok mahallede gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu.

Her yer beyaz örtü ile kaplanırken araçlar yollarda ilerlemekte güçlük yaşadı.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji’den yapılan uyarıda şu ifadelere yer verdi;

"Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağışların Artvin çevreleri ile Rize'nin iç kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklenmektedir."

Trabzon’da kar yağışı etkili oluyor

UYARILAR

Rize’nin Doğusu ile Artvin Çevrelerinde Kuvvetli Kar Yağışlarına Dikkat! Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece (Pazar) saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’de görülecek kar yağışlarının, yarın (Pazartesi) gece saatlerine kadar Rize’nin doğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm) ve yer yer yoğun olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Denizlerimizde (Doğu Karadeniz) Fırtına Bekleniyor! Doğu Karadeniz'de rüzgarın, bugün (Pazar) akşam saatlerinden sonra kuzeyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYINA DİKKAT! Bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalara karşı vatandaşlarımızın, ilgililerin ve sürücülerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Çığ Tehlikesi Dikkat! Yapılan son değerlendirmelere göre; son günlerde meydana gelen kar yağışlarıyla Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek bölgelerinde özellikle de dağlık alanlarda yüksek kar örtüsü oluşmuştur. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haber61 - Haber Servisi - 

Trabzon’da kar yağışı etkili oluyor
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber