Trabzon'da Kanuni Bulvarı'nın yeni etabı açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu öncülüğünde Trabzon'daki Kanuni Bulvarı'nın yeni etabının açılışı yapılıyor.

Trabzon'da Kanuni Bulvarı'nın yeni etabı açıldı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun öncülüğünde açılışı yapılacak olan Kanuni Bulvarı'nın yeni etabı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Vali İsmail Ustaoğlu ve Trabzon milletvekili Bahar Ayvazoğlu katılımlarıyla açıldı.

Trabzon'da Kanuni Bulvarı'nın yeni etabı açıldı

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,"Şehrimizin vizyon projelerinden biri olan Kanuni Bulvarının yenş etabını vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasından guru duyuryorum.Hayırlı olur inşallah.Doğu batı ,istikametine kuzey Güney tarafından yapılacak eklemeler ile rahatlık yaşacağı aşikar.Ayrıca sahil yolunun trafiğini rahatlatacağı aşikar.İnşallah Değirmendere'ye yapılacak bağlantı ile bu proje tamamlanmış olacak.Bu mega projenin mimamı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şahsım adına şükranlarıumı sunuyorum.Bu projenin ana mimarlarından biri de Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil karaismailoğlu'na şükranlarımızı arz ediyorum.Pandemi döneminde bile yapım faaliyetlerinin kesintisiz sürmasi konusunda çok büyük katkıları var. Şehrimize ve şehrimizin insanlarına hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise,"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin çıkmış olduğu medeniyet yolu var. Tarımdan sanayiye, altyapıdan kentleşmeye emin adımlarla ilerlenmekte. Vizyon projelerinden biri de Kanuni Bulvarı. Bugün bir kısmı hizmete girecek. Toplamda 28 km, 17.6 km'si bugün hizmete girecek. Önemli bir hizmeti hayata geçiriyoruz. İlimizin en önemli sorunu olan ulaşım sorunu da bu vesileyle telafi edilecek. Böylelikle Trabzon'a güzel bir hizmeti sunmuş olacağız. Emeği geçen Cumhurbaşkanımız, eski ve yeni bakanlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca kara yolları çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kanuni Bulvarı'nın açılışını yapan Bakan Karaismailoğlu ise şu şekilde konuştu," Bütün Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da eser ve hizmet fırtınası estirmeye devam ediyoruz. Kanuni Bulvarı'nın önemli bir kısmını açıyoruz. Birazdan Araklı'da Dağbaşı yolumuzun temelini atacağız.Kanuni Bulvarı toplam 28 km ama bağlantı yollarıyla 62 km'lik proje. Bugün itibariyle 18 km'si tamamlandı. İnşallah yıl içerisinde projemizi Değirmendere üzerinden sahile bağladığımızda çok kıymetli bir projeyi daha tamamlamış olacağız.

Maliyet açısından yüksek bir projeydi. Zaman da aldı. Ancak hamdolsun. Cumhurbaşkanımızın bizlere verdiği önemle projede son aşamaya geldik. Trabzon'da son 20 yılda kara yolların yatırım miktarı 75 milyar liradır. Trabzon'da devam eden 28 milyar liralık 24 proje halen devam ediyor. Amacımız bunları en kısa sürede bitirip hizmete sunmak.Hedeflerimiz büyük. Toplam ihracat rakamımız 1.2 milyar Dolar. Trabzon'da bunu kısa vadede 3.5 milyar Dolar'a, orta vadede 5 milyar Dolar'a çıkarmak üzere planlar yaptık.

Trabzon'da Kanuni Bulvarı'nın yeni etabı açıldı

Kanuni Bulvarı önemli bir rahatlama sağlayacak. Ancak yeterli değil. Güney çevre yolunu projelendirdik. 43 km uzunluğunda, Akçaabat'a girmeden Mersin'den başlayıp güneyden şehir merkezini sarıp Arsin'de son bulacak projeyi tamamladık. İnşallah 1 Mayıs'ta Mersin'de temelini atacağız. Hayırlı uğurlu olsun.Demir yolu ve şehir içi hafif raylı sistem, yeni sanayi alanı ve havalimanı ile Trabzon daha fazla büyüyecek. 14 Mayıs'ta çok önemli bir seçim var. Ya 20 yıldır gelişen ve lider ülke olan Türkiye aynı hızla devam edecek ya da karşımızdaki karışık ittifakla mücadele edeceğiz. Elbette milletimiz bunlara fırsat vermeyecek.Bizler teknik adamız aslında siyaset konuşmuyoruz. Sizler CHP’li bir belediyenin halkına yaptığı bir hizmetle gündeme geldiğini gördünüz mü? Bu yatırımlar tüm belediyelere yapılıyor. Muhalefette heyecan yok dert yok tasa yok. Ama laf çok. 20 yıldır milletinin gönlüne girmiş Cumhurbaşkanımız var. Bir yandan başka bir aday bol keseden atıyor. Ulaşımı bedava yapacaklardı. Yüzde 400 artış yapmışlar. Namus sözü vermişlerdi. 1 kişiyi işten atmayacaklardı. 25 bin kişiyi İstanbul’da işten attılar. Herkes uyanık olmalı. Biz ülkemizin geleceğini konuşuyoruz.

Trabzon'da Kanuni Bulvarı'nın yeni etabı açıldı

Dünyanın en büyük projeleri yapıldı. Sizler gibi çalışma arkadaşlarımızla beraber ülkenin geleceği için ter döküyoruz. Osman gazi köprüsünden bayramın 2. Günü 82 bin araç geçti. Dün 102 bin 700 araç geçti. Osman gazi köprüsü olmasaydı bu seyahat gerçekleşemeyecekti. Biz bir devletsek vatandaşın konforunun yükseltilmesi konusunda çalışmamız lazım. Ülkemizin 4 bin yanında çok işler yapıldı. Durmak yok yola devam. Mega projeleri açmaya devam ediyoruz. 3 Mayısta Zigana tünelinde olacağız. Yerli ve milli mühendislik teknolojileriyle yaptık. Ankara-Sivas hattını açıyoruz. Hızlı treni hizmete açacağız. Cuma günü adana da CHP’li belediyenin yarım bıraktığı 15 Temmuz Şehitler köprüsünü devraldık. Hizmete vereceğiz. Ganita’da görkemli bir açılış yapacağız. Yarın Akçaabat’a olacağız. Ak parti de hizmet ve eser bitmez. Bu istikrar sürecinde hepimize önemli işler düşüyor. Bir olacağız. Birlik olacağız. Trabzon için çalışacağız. Kanuni bulvarı çok büyük bir rahatlık sağlayacaktır. İnşallah güney çevre yolunu da açacağız. Başarı ekip işidir. İşimiz hizmet, gücümüzü aziz milletimizden alıyoruz. Trabzon’a hayırlı olsun."

Trabzon'da Kanuni Bulvarı'nın yeni etabı açıldı

Haber61 - Haber Servisi - Emrah Paça

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler