Trabzon’da Kadınlar Pazarındaki dükkanlar satışa çıkıyor! Kimler hak sahibi olacak?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantılarında Kadınlar pazarında yapılan dükkanların satışı görüşüldü.

Trabzon’da Kadınlar Pazarındaki dükkanlar satışa çıkıyor! Kimler hak sahibi olacak?

Toplantıda ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantıları devam ediyor. Bugünkü oturumda Çukurçayır Mahallesinde 223 ada 52 nolu ve Kanuni mahallesinde bulunan 138 ada 4 nolu parsellerin satışı görüşüldü.

Komisyonda onaylanarak gelen maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra Pazarkapı Mahallesi 3831 ada 1 nolu parselde yer alan parseldeki bölümlerin ayrı ayrı veya bütün olarak satılması görüşüldü. Kadınlar Pazarı olarak bilinen ve inşaatı tamamlanan dükkanların satışı görüşüldü.

Konu hakkında söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin "Burası kadınlar hali. Burayı niye yaptık niye satıyoruz. Burada tabakhane ve Zağnos Vadisini burada projelendirdik. Pazarkapı ve Zağnos denize kadar ulaşacaktı. Diğer tarafa Ortahisar Belediyesi yapıldı. Bu tarafa yıktık yenisini yapıyoruz. O bölgede 4 bin yıllık tarih ortaya çıktı. Keşke o tarih ortaya çıkarılsaydı daha fazla yararı olurdu. Belediye kiracıyla uğraşamaz satılması daha önemli. Ama Moloz’da balıkhane var. Balıkhane iye yapıldı ama orada balıkçı kalmadı. Bari satılırken oraya bir madde koyun manav haricinde bir iş yapılmasın. Burası ayrıca toptan satılırsa kiracılar ile sıkıntı yaşamayacak mısınız? İhalede onlara ayrıcalık tanınacak mı?" sorusunu sordu.

Başkanvekili Atilla Ataman "Burada geçtiğimiz hafta içerisinde 103 tane esnafımız var, 111 tane de dükkan var. 8 tanesi boşta duruyor. Kiracılık konusunda belediye kiracı konusu sorun. Burayı çözelim dedik. İhale ile satışını uygun gördük. Burada sizin kiracınız olan insanların mağduriyetini nasıl önleriz dedik. 103 kişiden 94’üne ulaştık ve görüştük. Hepsi memnuniyetini belirtti. 385 dönümlük bölüm hazine arazisi. Başkan Ankara'da bu sorunu çözmeye çalışıyor. O zaman kat mülkiyeti sağlanacak. Her dükkanın kendi ederini belirledikten sonra aynı toplantıyı yapacağız. Şeffaf şekilde, esnafın da alım gücünü sağlayacak şekilde mevcut bu işi yapanların faydalanmasını sağlayacağız. Kadınlarpazarı ismini Kadınlar hali olarak revize ettik. Kendi bahçesinde üretip orada satanlar bu kapsamın dışında olacak." cevabını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler