Trabzon’da Jandarma’dan dolandırıcılık uyarısı! 82 kişi 877 Bin 968 TL dolandırıldı

Trabzon’da İl Jandarma komutanlığı telefon ve internet dolandırıcılığına karşı uyardı. 

Trabzon’da Jandarma’dan dolandırıcılık uyarısı! 82 kişi 877 Bin 968 TL dolandırıldı

Trabzon’da İl Jandarma Komutanlığı pandeminin başladığı 2020 yılından günümüze kadar 82 kişinin 877 Bin 968 TL dolandırıldığını belirterek uyarıda bulundu.

İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Trabzon’da Jandarma’dan dolandırıcılık uyarısı! 82 kişi 877 Bin 968 TL dolandırıldı

"Telefon ve İnternet dolandırıcılığında ki artışın önüne geçmeye çalışan Trabzon İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında yaşayan vatandaşlarımıza görevli Jandarma devriyeleri ile bilgilendirmenin yanında, vatandaşlarımızın cep telefonlarına gönderilen SMS’lerle bilgilendirmeye çalışmakta ayrıca bölgemizde faaliyet yürüten basın yayın organları marifeti ile vatandaşlarımıza ulaşıp Dolandırıcılık olaylarına karşı uyarmaktadır.

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak Dolandırıcılık olaylarına karşı hazırlamış oldukları bilgilendirme broşürü ile vatandaşların daha tedbirli olmaya davet etmektedir.

Pandemi ile birlikte artan E-Ticaret alışverişlerinin yanında vatandaşlarımızın büyük bir kesiminin sosyal medya kullanımı ve sürelerinde artış olduğu gözlemlenmektedir.

E-Ticaret alışverişlerinde daha ucuz ürün arayan vatandaşlarımız güvenli olmayan E-Ticaret siteleri ve 2’nci el alışveriş siteleri üzerinden aldıkları ürünün gelmemesi veya yerine başka ürün gelmesi gibi durumlarla karşılaşarak dolandırılmaktadırlar. 

Sosyal Medya Kullanımında ve İnternette geçirilen sürenin uzaması ile birlikte çok sayıda reklam şeklinde çıkan yüksek kar payı vadeden kişi veya gerçek olmayan kuruluşlar, yüksek kazanç sağladığını söyleyen bahis/iddia ve Yasadışı kumar siteleri, kripto para ve hediyeleri, sosyal ve pandemi yardımı, banka kredi ve kart aidatlarının iadesi, düşük faizli veya faizsiz kredi, sahte banka veya e-devlet linki üzerinden kişilerin banka/kredi kartı bilgileri, hesap ve kişisel bilgileri vermesi sonucu yapılan dolandırıcılık yöntemlerindendir.

İnternet siteleri ve sahte sosyal medya hesapları üzerinden kendilerini; araba kiralama veya ikinci el satış işi yapan galeri, emlakçı, teknik servis, nakliyeci olarak tanıtarak vurgun yapan dolandırıcıların sayılarında da artış olduğu görülmektedir.

Trabzon’da Jandarma’dan dolandırıcılık uyarısı! 82 kişi 877 Bin 968 TL dolandırıldı

Vatandaşların çekingeleri ve ihtiyaçlarından beslenen dolandırıcılık suçu gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte hayatın her alanında karşılaşılan dolandırıcılık tehlikesi, kendisini yenileyerek ve geliştirerek ilerleme kaydediyor. Dolandırıcıların kullandığı yöntemlerin başında telefon dolandırıcılığı geliyor. Dolandırıcılar telefonla ulaştıkları vatandaşlara kendilerini; Jandarma, Polis, Hakim, Savcı, banka görevlisi, veya herhangi bir yetkili ve kamu görevlisi olarak tanıtıyor. Vatandaşları kimi zaman terör örgütleri hesaplarınızı kullanıyor, kimi zaman adınız soruşturmaya karıştı diyerek kimi zaman da “444” ve “0850” ile başlayan numaralardan arayarak kandırmaya çalışıyorlar.
Trabzon ilinde Pandeminin ülkemizde görülmeye başladığı 2020 yılı içerisinde toplam 19 vatandaşımız yukarıda saydığımız dolandırıcılık olaylarına maruz kalarak toplam 140.272 TL. dolandırılmış, 2021 yılı içerisinde ise bu sayının 68 vatandaşımıza çıktığı ve toplanda 864.809 TL. para dolandırıldığı görülmektedir.

2022 yılı Mart ayına kadar ise 14 vatandaşımız 52.887 TL. dolandırılmışlardır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber