Trabzon’da iftar saati ve sahur vakti ne zaman?

Ramazan ayına sayılı günler kaldı. İlk orucun ne zaman tutulacağı ve ilk sahur vaktinin ne zaman olacağı merak konusu oldu. Peki Trabzon’da iftar saati ve sahur vakti ne zaman? İşte detaylar...

Trabzon’da iftar saati ve sahur vakti ne zaman?

Ramazan’a sayılı günler kala 30 günlük İmsakiye takvimi açıklandı. On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı bu yıl Mart ayına denk geldi. Trabzon ise ülkemizin doğusunda bulunan iller arasında yer aldığında orucu en erken açacak olan illerden biri oldu.

Oruç tutacak olan vatandaşlar için merak konusu olan sahur ve iftar saatleri arama motorlarında sıkça aranmaya başladı. Peki, Trabzon’da iftar saati ve sahur vakti ne zaman? İşte merak edilenleri sizler için haberimizde derledik.

Diyanet İşler Bakanlığı tarafından yayınlanan 30 günlük Ramazan İmsakiyesi ile Trabzon’da iftar saati ve sahur vakti belli oldu. 2023’ün Ramazan ayının ilk sahuruna 22 Mart Çarşamba gününü 23 Mart Perşembeye bağlayan gece kalkılacak.

23 Mart Perşembe günü saat 04.48’de Trabzon için sahur vakti, 18.42’ de ise iftar vakti olacak.

 Trabzon’da iftar saati ve sahur vakti ne zaman?

Peki Ramazan’da kaç gün oruç tutulacak?

Hicri Takvimde bazı aylar 30 bazı aylar 29 gün sürmektedir. 2023 yılında Ramazan Ayı 29 gün sürecek.  

2023 yılı Ramazan Bayramı ne zaman?
Ramazan ayının son günü arefe günü olarak kabul edilir. 2023 yılı Ramazan Bayramı Arefe günü 20 Nisan 2023 Perşembe’ye denk geliyor. Ramazan Bayramı 1. Günü 21 Nisan Cuma, Ramazan Bayramı 2. Günü 22 Nisan Cumartesi ve Ramazan Bayramı 3. Günü 23 Nisan Pazar günü olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber