Trabzon'da içmesuyuna zam geldi

Trabzon'da TİSKİ genel Kurulunda su fiyatlarına güncelleme yapıldı.

Trabzon'da içmesuyuna zam geldi

Trabzon İçmesuyu ve Kanaliasyon İdaresi (TİSKİ)'nin devam eden Genel Kurulunda bugün yapılan oturumunda komisyona sunulan metreküp fiyatı 4.31 TL olan suyun yeni fiyatı metreküp başına 5.22 TL olarak komisyondan meclis gündemine getirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “bu gelir tarifesi tümüyle onaylanacak. Gelir tarifesi yapmak değiştirmek meclis etkisindedir. Bu gelir tarifesinde adaletsizlik var. Kur'an kurslar muhtarlık ta tarife şu. Mevcut mesken tarifesi. Peki, okullarda bu tarifeyi neden uygulamıyorsunuz. Sonra okulların gücünü de biliyoruz, veliler ödüyor. Okulun tarifesini de Kur'an Kursu tarifesine indirmek lazım. Kimse suyunun kesilmesini istemez. Borcunu ödemediği için suyumu keserken 25 TL alıyorsun, bağlarken de 25 TL alıyorsun. Şu kesme ücretini kaldırın. Bunları düzeltin.

Allah'ın suyundan para mı alınır demişti Asım Aykan. Alınır sonuçta hizmet veriliyor. Konutlarda yaptığınız yüzde 20 zamla kalmıyor. 7-8 kalem var. Geçende de sabit bir ücret ekledik. Yılbaşından sonra da çevre temizliğe zam gelecek. Ocak’tan sonra 100 liralık faturamı 150 olarak ödeyeceğim. Devlet bana yüzde 8 zam veriyor suya yüzde 50 zam geliyor. Gelin bunu yüzde 8’e çekelim. Eğer diyorsanız yüzde 50 olacak benim oyum hayır olacaktır. Bunu değiştirmek meclisin elindedir” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Atilla Ataman, "TİSKİ'nin borçlanması için gelir lazım. Bu bir ihtiyaç. Zam oranımız enflasyonun altında. Pandemi sürecinden bu tarafa hiç bir abonenin suyu kesilmedi. Suyun insan hakları beyannamesinde insan hakkı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne söyleyin sudan para almasın. Bu hizmetleri yapmak için borçlanacaksınız yada gelirinizi artıracaksınız. Zorunlu iş kalemi olarak bunu yapmak zorundayız.” dedi.

Yapılan oylama sonucunda performans programı ve tarife cetveli oylanarak kabul edildi.

Trabzon'da içmesuyuna zam geldi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber