Trabzon’da hastalıklı köpekler mahallelere mi bırakılıyor? Flaş iddia

Trabzon’da barınak köpekleri ile alakalı flaş bir iddia ortaya atıldı.

Trabzon’da hastalıklı köpekler mahallelere mi bırakılıyor? Flaş iddia

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon’un Akçaabat ilçesi Mersin Mahallesi’nde vatandaşlar hasta köpeklerin çevreye bırakıldığını söyleyerek tepki gösterdi.

İlçe Belediyelerinin barınaktan çıkarttıkları köpekleri mahalleye bıraktığını iddia eden mahalle halkı, kendi köpeklerinin de zarar gördüğünü belirttiler.

Mahalle halkının kendi hayvanlarına verdikleri yemeklerden barınaktan mahallelere bırakılan köpeklerin de yediği ve böylelikle hastalık bulaştığı, hastalanan hayvanların götürüldüğü veterinerin de “Barınak hastalığı” teşhisi koyulduğu belirtildi.

Mersin Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz “Geçtiğimiz günlerde köpeğimiz rahatsızlandı. Kurtarmaya çalıştık ama maalesef öldü. Veterinerden aldığım bilgiye göre yaşadığı barınaklarda ortaya çıkan bir hastalıkmış. Çarşıbaşı ve Akçaabat'tan köpekleri gelip buralara bırakıyorlar. Bizim köpeklerimize bıraktığımız yemeklerden onlar da yiyorlar. Bu şekilde bizim köpeğimize de bulaştığını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hastalıklı köpeklerin bu şekilde mahallelere bırakılmaması gerektiğini söyleyen muhtar Mustafa Yılmaz, diğer hayvanların da tehlike altında olduğunu belirtip “Belediyeler ile irtibata geçtik. Kimse sorumluluk kabul etmiyor. “Bizim değil” diyorlar. Bu konuya bir önlem alınsın” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler