Trabzon'da hafta sonunun gözdesi mezgit ve istavrit oldu

Trabzon'da tezgahlardaki mezgit ve istavrit bolluğu dikkat çekti. Fiyatlar da vatandaşları memnun etti.

Trabzon'da hafta sonunun gözdesi mezgit ve istavrit oldu

Trabzon'da tezgahlarda mezgit ve istavrit bolluğu yaşanıyor. Hafta sonu tezgahları süsleyen istavritin kilosu 40, mezgitin ise 60 liradan satılıyor.

Av sezonunun bitmesine sayılı günler kala, balıkçıların ağlarına takılan istavrit ve mezgit bolluğu tezgahları şenlendiriyor.

Ortahisar ilçesindeki Trabzon Balık Pazarı'nda istavritin kilosu 40, uskumru 50, mezgit 60, tirsi 65, somon 70 ve çipura da 100 liradan satışa sunuluyor.

"Vatandaşlar fiyattan memnun"

Moloz mevkisinde balık satan Gökmen Aydın, vatandaşın şu an en çok istavrit ve mezgite ilgi gösterdiğini söyledi.

Tezgahlarda istavrit ve mezgitin yanı sıra somon, levrek ve çipuranın yer aldığını aktaran Aydın, "Vatandaşlar da fiyattan memnun. Ramazan başlamadan önce de fiyatlar aynıydı. Şimdi de aynı. İnşallah böyle devam eder, vatandaşlar da yer." diye konuştu.

Balıkçı Emin Avcı da tezgahında mezgit, somon, levrek ve çipura satışı yaptığını ifade etti. Satışların iyi gittiğini dile getiren Avcı, ramazanda milletin balığa yöneldiğini kaydetti. Tezgahlardan mezgit alan Sami Şerifoğlu da geçen günlere oranla fiyatların düştüğünü ve memnun olduklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber