Trabzon'da Engelli ve Eski Hükümlü Proje Başvuruları başladı

Trabzon'da, İŞKUR 2023/2. Dönemine İlişkin Engelli ve Eski Hükümlü Proje Başvuruları başladı.

Trabzon'da Engelli ve Eski Hükümlü Proje Başvuruları başladı

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Servet Kaba; engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından “engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları” için hazırlanacak projelere destek verileceğini açıkladı.

Proje başvurularına yönelik açıklamalarda bulunan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Servet Kaba 2023/2.Dönemi Engelli ve Eski Hükümlü Proje başvurularının başladığını, engelli hibe başvuruları için 9 Haziran 2023 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden online olarak başvuru yapılabileceğini, diğer projelerin ise 9 Haziran 2023 tarihi mesai saati sona erene kadar il müdürlüğümüze ya da hizmet merkezlerimize bir (1) asıl ve bir (1) kopya olarak elden verileceğini veya posta ile gönderileceğini belirtti. Ancak eski hükümlü kendi işini kurma hibe desteği başvurularının ise Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri (Denetimli Serbestlik Müdürlükleri, Koruma Kurulları gibi) aracılığı ile il müdürlüğümüze iletilmesi gerektiğinden eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvurular dikkate alınmayacağını ve proje sahibine iade edileceğini vurguladı.

İl Müdürlüğü tarafından yapılacak kontrollerde bilgi ve belge eksikliği olan projeler sistem üzerinden iade edilecektir. İade edilen projeler eksik bilgi ve belgelerin tamamlanması şartıyla sistem üzerinden 03 Temmuz 2023 tarihine kadar tekrar gönderilebilecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber