Trabzon’da Demir Ali için umut dükkanı açıldı

Trabzonlu 1,5 yaşındaki SMA hastası Demir Ali için umut dükkanı açıldı.

Trabzon’da Demir Ali için umut dükkanı açıldı

Haber61 - Haber Servisi

Trabzonlu 1,5 yaşındaki SMA hastası Demir Ali için başlatılan seferberlik devam ediyor. Bugün Trabzon'un Ortahisar ilçesi Uzunsokak bölgesinde faaliyete geçen Umut Dükkanı'nın açılışına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve davetliler katıldı.

Tedaviyi gerçekleştirmek için gerekli 21 Milyon TL’yi toplayabilmek için 5 ay gibi bir zaman kaldığı belirtilirken, yarıdan fazlasının toplandığı, geri kalan miktarın toplanması için katkı yapacak bu kermesin de 15 gün açık kalacağı ve Trabzon’daki vatandaşlardan destek beklendiği belirtildi.

Umut Dükkanı açılışında Haber61 mikrofonlarına konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç “Önemli bir sosyal sorumluluk projesi. Bir canın hayatını sürdürebilmesi için bir adım. Çok pahalı bir tedavi olduğu için böyle bir dayanışma ile yürütülebilir düşüncesiyle bir adım attık. Hep beraber bu durumu gündeme taşıdık. Siz de ifade ettiniz yarıyı geçtik. Geri kalanı da böyle projelerle tamamlayacağız. Sağlıklı bir şekilde yavrumuzu belediyemizde ağırlayacağız. İşadamlarımıza çağrı yaptık sağ olsunlar destek oldular geri kalan iş adamlarımıza da buradan çağrı yapıyoruz. Yarıyı atlattık umarım geri kalanı da toplayacağız.” İfadelerini kullandı.

Trabzon’da Demir Ali için umut dükkanı açıldı

MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım da yaptığı açıklamada “Şehrimizde olan bütün bu tarz etkinliklerde olmaya çalışıyoruz. Burada anladığımız bir tek şey var. Türk milleti bu tür durumlarda kenetleniyor. Umuyoruz ki Demir Ali yavrumuz sağlığına kavuşacaktır” dedi.

Son olarak konuşan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız “Demir Ali Benim için kıymetli bir kardeşimizin evladı. Dünyada ender rastlanan SMA hastası kardeşlerimize destek olmamız lazım. Ender rastlanan bu tip hastalıklarda önemli bir meblağ var. İlimizde ve komşu ilimiz ordudaki faaliyetlerle bunu sürdürüyoruz. Umarım Demir Ali’yi gülerken oynarken ve vatanına olan borcunu öderken göreceğiz.” İfadelerini kulllandı.

İmperial Hastanesi yönetim Kurulu üyesi Mehmet çelebi de yaptığı açıklamada “Biz Allah’ın mucizelerinin bitmeyeceğine inanıyoruz. 4 günün sonunda 3 yaşındaki bebeği aç susuz bişr şekilde ailesine kavuşturan Allah, Demir Ali’yi de bize bağışlayacaktır. Bu işin fitilini yakan Atila Ataman başta olmak üzere, Ortahisar Belediyesi, Siyasiler, Sivil toplu örgütleri, Gazeteciler cemiyeti, siz gazeteci arkadaşlarımız ve işadamlarımızın birlikte destek oldular.

İmperial hastanesi olarak da desteklerimizi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bizim amacımız zaten insanı yaşatmak. Biliyorum ki Cenabı Allah bize yardımcı olacak.” dedi.

Trabzon’da Demir Ali için umut dükkanı açıldı

Trabzon’da Demir Ali için umut dükkanı açıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber