Trabzon'da Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı

Trabzon'da Cumhuriyet Bayramı kutlaması gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 97. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Trabzon'da da tören düzenlendi.

Trabzon Valiliği önünde gerçekleştirilen tören, Atatürk büstüne çelenk koyma ile başladı. Ardından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Valilik önünde kurulan platformda tebrikleri kabulş etti.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Vali Ustaoğlu günün anlam ve önemi nedeniyle bir konuşma gerçekleştirdi.

Ustaoğlu "Tarihi şan ve şerefle dolu aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği İstiklal mücadelesiyle, eşsiz kahramanlıklarla, kanıyla, canıyla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’mizin 97. yıl dönümü kutlu olsun. Cumhuriyetin asıl sahipleri olan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyor, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Kıymetli hemşerilerim, malumunuz olduğu üzere Türkiye Cumhuriyeti, bir dünya imparatorluğunun adeta küllerinden doğarak ayağa kalktığı bir devlettir. Her türlü badireye rağmen milletinden aldığı güçle, azim ve kararlılıkla kutlu yolculuğunu sürdüren, bir yandan da gelişerek büyüyen cumhuriyetimiz ne mutlu bizlere ki artık dünyanın sayılı devletlerinden biri haline gelmiştir. Bir devrin hasta adamı, şimdilerde bölgesindeki istikrar için insiyatif kullanabilen dik duruşuyla, barışın güvencesi pozisyonu ve demokrasiye bağlı yapısıyla, ekonomide, siyasette, sanatta, sporda ve daha pek çok alanda attığı Türkiye Cumhuriyeti imzasıyla ne kadar diri olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır. Gelişmekte olan devletlere, kurtuluş mücadelesi ve sonrasında kat ettiği yolculukla rol model olan cumhuriyetimizle, geldiği nokta itibarıyla ne kadar gurur duysak azdır. Bu topraklarda ziyadesiyle hissettiğimiz milli-manevi değerlerimize, birlik-beraberliğimize, ata mirası gelenek-göreneklerimize ve bizlere özgü tüm güzel hasletlere dört elle sarılıp sahip çıktığımız sürece Allah’ın izniyle bu devlet edebiyete kadar var olacaktır. Bizler, yüzyıllar boyunca Anadolu’da ve Rum elinde birlikte kardeşçe yaşadığımız, dinimizden, dilimizden veya kanımızdan olmayan milletleri de ‘bizden’ bildik. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bugün gelinen noktada hiçbir vatandaşını ötekeleştirmeyen, kendisine gönülden bağlı her bir ferdini kucaklayan, farklılıkları zenginlik gören anlayışla yönetilmektedir. Dün olduğu gibi bugün de hain emeller peşinde koşanlara gereken zeminde gereken cevapların verileceğinden şüphemiz yoktur. Bu devlet, inandığı yolda Rabb’imizin yardımıyla ilerlemeye devam ediyor, edecek ve hak ettiği noktaya da yine Allah’ın izniyle, er yada geç mutlaka ulaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bu toprakları bizlere vatan yapan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlığımız uğrunda canlarını feda ederek şehadete eren tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle, gazilerimizi ise şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünde tüm Trabzonluların ve Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle bir kez daha kutluyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından tören sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber