Trabzon’da Belediye Meclisi’nden mülk satışına onay! Muhalefet ret verdi

Trabzon’da mülk satışına Ortahisar Belediye Meclisi’nden onay çıktı.

Trabzon’da Belediye Meclisi’nden mülk satışına onay! Muhalefet ret verdi

Trabzon’da Beşirli Mahallesinde bulunan belediyeye ait mülkün satışına, Belediye Meclisi’nde muhalefetin ret oyu vermesine karşın oy çokluğu ile onay çıktı. 

Ortahisar Belediyesi Nisan ayı meclis toplantıları devam ediyor. Toplantıya Ahmet Metin Genç başkanlık etti. 

Toplantıda 2’nolu Beşirli Mahallesi'nde bulunan taşınmazın satışı konuşuldu. Plan ve bütçe komisyonundan Oktay söğüt un şerhi ile gelen madde hakkında mecliste de söz alan Oktay söğüt "Cinsi pazaryeri olan bu taşınmazın üstünde mülkler var. Buranın satışına karşıyız. Buradan kira alıyoruz. Burayı satarsak elimize yüklü bir para geçse de kira gelirinden mahrum kalacağız. Bu mahalle en kalabalık mahallelerinden biridir." ifadelerini kullandı.

Başkan Ahmet Metin Genç "Bu taşınmaz TOKİ’ye borcumuzdan dolayı ipotekli olan bir arsamız. TOKİ ile konuşmamızda ‘bu ipoteği kaldıralım, satın borcunuzu ödeyin’ ifadelerini kullanmıştı. Biz de satışını gerçekleştirip yarısını TOKİ’ye olan borcumuza kullanalım yarısı ile de belediyemiz faydalansın dedik" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin ise "Burası geçmişte bir amaç için yapılmış. Kadınlar pazarı, semt pazarı. Vatandaşların isteği ile Canalioglu zamanında yapılmıştı. Burası iyi işliyordu. Gümrükçüoğlu zamanında işgaliye artırılınca, kadınlar ürettiklerini satamadılar. Sonra kiraya verelim denildi ve verildi. Artık pazarlar yeni yönetmeliğe göre istenilen yerde yapılamıyor.  Ben buranın satışına karşıyım. Kamu kaynaklarının da böyle haraç mezat satılmasına da karşıyım. Burası semt pazar diye satılır ve alan kişi burayı başka bir şeye çevirebilir. Kamu kaynaklarını sata sata nereye varacağız." dedi.

Başkan genç Genç "Burası şuan pazar yeri olarak kullanılan bir yer değil. AVM yapılmış. Bizim zamanımızda da spor salonu yapılmış. Ya bu şekilde satışına karar vereceğiz. Ya da kredi kullanımı yapacağız." İfadelerini kullandı.

Daha sonra yapılan oylamada satış, CHP ve İYİ Parti gruplarının ret oyu vermelerine rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Trabzon’da Belediye Meclisi’nden mülk satışına onay! Muhalefet ret verdi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber