Trabzon'da Ahmet Kaya ve Sibel Suiçmez'den Süleyman Soylu'ya yanıt

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve Milletvekili Adayı Sibel Suiçmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına yanıt verdi.

Trabzon'da Ahmet Kaya ve Sibel Suiçmez'den Süleyman Soylu'ya yanıt

CHP, Trabzon'da Zorlu Otel'de kahvaltı ve basın toplantısı programında bir araya geldi. Programda Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Milletvekili Ahmet Kaya ve Milletvekili Sibel Suiçmez de yer aldı.

CHP Milletvekili Ahmet Kaya ve Milletvekili Adayı Av. Sibel Suiçmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçim için yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde, "15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs da Batı'nın siyasi darbe girişimidir, bu kadar açık ve nettir" demişti.

Bakan Süleyman Soylu'nun sözleriyle ilgili olarak konuşan Ahmet Kaya, "Bu ülkenin İçişleri Bakanı bir açıklama yaptı. Sandık ve seçimle ilgili sözler bu toprakların gördüğü en acımasız sözler. İ̇çişleri Bakanı düzeyinde siyaset yapan bir kişinin söylemesi inanılmaz. Demokraside sandık kurulur ve millet de özgürce iradesini yansıtır. Bakan öyle bir açıklama yapıyorsa kabul etmek mümkün değildir" dedi.

kaya suiçmez soyluya yanıt

Konuyla ilgili olarak konuşan Sibel Suiçmez ise, "İçişleri Bakanının vahim açıklamalarına alıştık. Hukuk devletinde söylenmeyecek sözler. Hele bir bakanın hiç söylememesi gerek. Bundan siyasi rant sağlayacaklarını düşünüyorlar. Biz işimize gelince darbe ile seçim sonuçlarını eşitlemeyiz. Yaptıkları açıklamalardan korkmuyoruz. Tarihi seçim olduğu bilincindeyiz. Bu ülkenin mecrasının başka yöne dönmesine izin vermeyeceğiz. Bizlere düşen korkmadan ve yılmadan çalışmak. Vatandaşa dokunacağız. Bunu da millet ittifakı adayları olarak Trabzon'da yerine getireceğiz" diye konuştu.

kaya soylu yanıt 1

(Haber: Tamer Atasoy)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber