Trabzon'da 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi

Trabzon Valiliği'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi.

Trabzon'da 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi

Trabzon Valiliği'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

30 Ağustos Zaferi'nin 99’uncu yıl dönümünü nedeniyle düzenlenen tören saygı duruşu ve istiklam marşının okunması ile başladı. Vallilik önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu şeref defterini imzaladı.

Ustaoğlu yaptığı konuşmada " 30 Ağustos 1922 tarihi millet olarak birlik ve bütünlüğümüzü hedef alan düşmanları engin feraset ile engellemiştir. Bu zaferin önemli bir askeri zafer olmasının ötesinde milletimizin sarsılmaz azmini sahip olduğu sağlam iradenin sahip olduğu vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür. 30 Ağustos başkomutanlık meydan muharebesinde büyük bir mücadele sergileyerek zafer kazanan başta baş kumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anarken, onların azis hatıralarını saygıyla yad ediyoum. vatanımız ve milletimizin güvenliği için bugün de aynı inanç ve kararlılıkla mücadele eden ve şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve esenlikler diliyor, tüm Trabzonlu hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı2nı kutluyorum" ifadelerini kullandı. 

Valilik önünde düzenlenen törenin ardından,  Valilik Makamında düzenlenen Tebrikat Töreni'nde; Vali İsmail Ustaoğlu beraberinde Garnizon Komutan V. Personel Albay Erdem Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile birlikte tebrikleri kabul etti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler