Trabzon’da 29 Ekim nerede kutlanacak? Mecliste gündem oldu

Trabzon’da 29 Ekim kutlaması belediye meclisinde gündem oldu.

Trabzon’da 29 Ekim nerede kutlanacak? Mecliste gündem oldu

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Millet Bahçesinin batı kısmında kalan alana Kültür ve Sanat Merkezi yapılması konusunda önerisini sözlü olarak sundu.

Konu ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Kültür ve Sanat Merkezi bizimde projesini hazırlayıp Bakanlığa gönderdiğimiz konudur. Bakanlıkların yeni bina yapma konusunda biraz sıkıntıları var. Başka bir şekilde Trabzon’a Kültür Sanat Merkezi kazandırmanın çalışması içerisindeyiz. Yeri ile alakalı mevcut 2,5 dönümlük alanın yeterli olup olmaması tartışılabilir. Yer olarak farklı bir alan düşünülebilir. Ama ihtiyaç olarak da bu şehre yakışan bir kültür sanat merkezine çoktan sahip olmalıydı. İnşallah bunu tüm şehir dinamikleriyle gerçekleştiririz” dedi.

Eski Yavuz Selim sahası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, “Yavuz Selim meselesine gelince. O saha standart bir saha değil. Standart bir saha olması mümkün değil. Belki resmi olmasa da gösteri maçı olabilir. O tarz organizasyonlar, Trabzon’un şöhretleri ve yöneticilerinin yapacağı maçlar olabilir. Ama orayı resmi müsabakalara açmak farklı şeyler de gerektirir. Orada etkinlikler yapılması, gösteriler ve konserler orada yapılacak. Vali Bey ile de konuşacağım. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın da orada yapılmasının güzel olacağını düşünüyorum” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın kutlanacağı yer ile ilgili konuşan Ahmet Metin Genç “Bizim meclisimizde de gündem oldu. 30 Ağustos ve 29 Ekim’in meydanda kutlanması ve halkımızın da katılımı ile coşkulu oluyordu. Sizin bu hususu gündeminize almanızı istiyorum” dedi.

Başkan Zorluoğlu bu konuda şunları söyledi;

“Trabzon’umuzun kurtuluşu bizim zamanımızda meydanda kutlanıyordu. 29 Ekim’in halkımızın kolay ulaşabileceği ve coşku ile kutlanabileceği bir alandır. 29 Ekim’in yani milletimizin en büyük bayramı olan 29 Ekim’in meydanda kutlanması için sayın valimiz ile konuşacağım. İnşallah arzu ettiğimiz kararı alırız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber