Trabzon'a yeni havalimanı yapılacak! Trabzonspor'un tesisleri...

Trabzon'a yeni havalimanı yapılacak. AK Parti'nin Trabzon'daki vizyon toplantısında konuşan Karaismailoğlu açıkladı.

Trabzon'a yeni havalimanı yapılacak! Trabzonspor'un tesisleri...

Haber61 - Haber Servisi / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon'a yeni havalimanı yapılacağını açıkladı.

AK Parti'nin Trabzon'daki "vizyon" toplantısında konuşan Bakan Adil Karaismailoğlu şu ifadeleri kullandı;

"Trabzon gelişiyor ve büyüyor. Trabzon Havalimanı en yoğun havalimanlarından biri. Artan turizm sebebiyle ihtiyaca zor cevap veriyor. İnşallah şimdilik gerekli iyileştirmeleri yaparak yeni havalimanı tamamlana kadar iyi hizmet vermesini sağlayacağız. Hedefimiz Yeni Trabzon Havalimanı’nı bu yıl içinde ihale etmek. Dünyanın sayılı havalimanlarından biri olacak. Pist 3250 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde olacak. 15 milyon yolcu kapasitesi olacak. 3  milyon metre karelik dolgu alanına inşa edeceğiz 70 bin metre karelik terminal alanı olarak Trabzon’a hizmet edecek. Havalimanı bitince, eski alan Trabzon’a farklı bir şekilde hizmet etmeye devam edecek. Bunu yaparken de Trabzonspor'un tesislerini koruyacağız"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler