Trabzon’a uçak seferleri artırılacak mı? Açıklama geldi

Trabzon’a yapılan uçak seferlerinin artırılması konusunda flaş açıklama geldi.

Trabzon’a uçak seferleri artırılacak mı? Açıklama geldi

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon’da yaşanan turist yoğınluğu nedeniyşe şehire gelen uçaklarda yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

Yaşanan yoğunluk nedeniyle uçak seferlerinin artırılması gündeme geldi.

Turizm ile alakalı bir basın toplantısında bir araya gelen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora konu ile alakalı açıklamalar yaptılar.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs “TBMM’de Türk Hava Yolları’nın tarifelerini büyüterek anlatmıştım konuyu. Hem pahalı hem de sefer sayısı az. Sefer sayılarının artırılması aynı zamanda da uçakların kapasitelerinin artırılması konusunda talebimiz var. Bu sadece turizm sezonunda değil Trabzonspor’un maçları öncesinde de yaşanan bir sorun. “

Şehir dışındaki taraftarlarımızın şehire gelmesi konusunda sıkıntılar vardı.

Bu konuda muhalif bir milletvekili olarak THY’ye hem sefer sayısının artırılması hem de uçakların büyütülmesi konusunda taleplerimiz var. Diğer milletvekili arkadaşlarımız da destekler bu talebi muhakkak. Bu talebi mutlaka yeniden gündeme getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konu hakkında bilgi veren AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da THY Yönetim kurulu başkanı Ahmet Bolat ile görüştüklerini ve uçak seferlerinin yeniden düzenlenmesi sözü aldıklarını belirtti.

Cora “2 hafta önce THY yönetim Kurulu başkanı Ahmet Bolat bey ile bir araya geldik. Kendisine Trabzon’daki yoğunluğu ve turizm hareketliliğinden de bahsettik. Türkiye’de ciddi şekilde bir uçak sıkıntısı var. Dışardan uçak siparişi veriyorsun, parasını peşin veriyorsun ama bunun yapılıp gelmesi bir süre gerektiriyor. Floya 30 tane uçak eklenecek ve bunun bir kısmı da Trabzon’a ayrılacaktı. Bu konuda sefer sayılarının yeniden düzenlenmesi Ordu-Giresun- Rize hattının yeniden planlanması konusunda yeni bir çalışma olduğunu da ifade ettiler.“ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber