Trabzon’a bu yıl kaç turist gelecek?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, Haber61’e konuştu.

Trabzon’a bu yıl kaç turist gelecek?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, Haber61’e özel açıklamalarda bulundu.

Trabzon’a bu yıl kaç turistin gelecek olduğu konusundaki fikirlerini paylaşan Kantarcı, açıklamalarında “Turizmde hareketlilikler düşüşler yükselişler olabiliyor. Ülkede ve dünya genelinde ani kırılganlıklar olabiliyor. Ülkemizin şartları ile alakalı olmayan bazı nedenlerden dolayı da turizmde düşüş ya da artış olabiliyor. Bu sene bizde beklenti çok yüksek. Mayıs ve haziran ayı beklentilerin altında kaldı. Bölge geneli düşük gidiyor. İç pazardan umutlu değilim. Herkes kendi ticaretini yapıyor. Otel fiyatları fazla.
Turizm kırılgan bir yapı. Rusya Ukrayna savaşı soluklanmadığı sürece yabancı kruz operatörlerin gemileri Karadeniz’e girmeyecek gibi duruyor. Elde var Soçi’den gelen Rus gemisi. 1 günlük olsa da şehre ekonomik katkısı oluyor. Gelirken giderken uğruyor. Karadeniz’e kıyısı olan diğer illere de uğruyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber