Trabzon yeni numara sistemine geçiyor! Teknoloji ile entegre...

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yeni numarataj sistemini hayata geçiriyor.

Trabzon yeni numara sistemine geçiyor! Teknoloji ile entegre...

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yeni kapı numara sistemini tanıttı. Başkan Murat Zorluoğlu’nun ilk numarayı belediye binasına takarak yaptığı tanıtımda, kerakod sistemi ile birlikte adres buluna bilecek.

Vatandaşlar numara üzerinde bulunan karekodu okutarak bulundukları bölgenin tam adresini öğrenebilecekler.,

Zorluoğlu tanıtımda yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızın bazı şikayetleri oluyordu numarataj olayı ile ilgili. Şimdi şehrimizin simge binası olan belediye binamıza ilk plakayı takarak başlatıyoruz. Aslığımız numaralara karekod ile okuttuğumuzda adresle alakalı tüm bilgiler cep telefonumuzda olacak. İnşallah 50 bin haneye bugün itibariyle asmaya başlayacağız. Trabzon çok daha kaliteli bir sayısal alt yapı verisine kavuşacak.” İfadelerini kullandı.

Kişisel veri ile alakalı bir durumun olmadığını belirten Zorluoğlu “Bu levhalalar, kapılara, caddelere sokaklara asılacak. Burada kişisel bir veri yok. Sadece hangi mahalle, hangi caddede olduğunu gösterecek. Bina ve adres karşılaştırılmış olacak ve karışıklık ortadan kalkmış olacak. Dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber