Trabzon Valisinin adını kullanarak yardım topladılar! Dolandırıcılar için uyarı geldi

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun adını kullanarak dolandırmaya çalıştılar.

Trabzon Valisinin adını kullanarak yardım topladılar! Dolandırıcılar için uyarı geldi

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun adını kullanarak ve Trabzon’daki kamu kurumlarından aradıklarını belirterek yardım toplamaya çalışan dolandırıcılar için uyarı geldi.

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada “Son günlerde özellikle engelliler için akülü araba, tekerlekli sandalye, işitme cihazı veya sağlık tesislerine cihaz alınması vb. amaçlarla bağış ve yardım kampanyası adı altında Sayın Valimizin veya Valiliğimiz personelinin adı kullanılmak suretiyle para talebinde bulunularak dolandırıcılık teşebbüslerinin olduğu duyumları alınmaktadır.

Valiliğimiz veya Trabzon'daki herhangi bir kamu kurumumuzun vatandaşlarımız, işadamlarımız veya esnafımızdan, telefon veya diğer iletişim yolları kullanılarak yardım talep etmesi söz konusu değildir. Valiliğimizin ve kamu kurumlarının adını kullanarak yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara kesinlikle itibar edilmemesi, böyle bir durumla karşılaşılması durumunda 112 Acil Çağrı Merkezimizin 112 numaralı telefonunun aranarak ihbarda bulunulması hususu kamuoyuna önemle duyurulur.” İfadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber