Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: Trabzonlu vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkmıştır

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 15 temmuz dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşma gerçekleştirdi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: Trabzonlu vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkmıştır

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü vesilesiyle Trabzon'da da etkinlik düzenlendi.

Meydan Parkı'nda düzenlenen etkinlikte Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu konuşma yaptı.

Trabzon Valisi ismail Ustaoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Çok kıymetli hemşehrilerim. Bu akşam gururluyuz, bu akşam coşkuluyuz. Bu akşam 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü kutladığımız bu meydanda adeta 5 yıl önceki coşkuyu, heyecanı yaşıyoruz. 

Evet 15 Temmuz tarihi nedir?

15 Temmuz; Tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesi karşısında bir şey ifade etmediği, milletimizin tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde olduğu gibi Kuva-i Milliye ruhu ile top yekûn vatan ve bayrak aşkıyla dolu sineleriyle mücadele ettiği çok önemli bir tarihtir.
Aziz Milletimiz, bu gecede yeri geldiğinde bir kez daha kahramanlık destanı yazarak vatanını ne pahasına olursa olsun koruyacağını ve bu uğurda  gözünü kırpmadan gazi ve şehit olabileceğini tüm dünyaya bir kere daha göstermiştir. 
 
Beş yıl önce devletimize ve milletimize karşı yapılan menfur darbe girişimi, aziz milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirilmiş ,15 Temmuz hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkesine, devletine, demokrasisine bağlı milletimiz sayesinde hüsrana uğratılmıştır. Bu karanlık gecede milletimiz aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. “Ya İstiklal Ya Ölüm!” diyerek cephelere koşan imanlı ve inançlı insanların olduğunu tüm dünyaya gösteren milletimiz, 15 Temmuz gecesi tanklara, tüfeklere, helikopter ve uçaklardan atılan mermilere göğsünü siper ederek, istiklal ve istikbaline daima sahip çıkacağını ve bayrağımızı ilelebet daha da yükseklerde dalgalandıracağını bir kez daha göstermiştir.
 
Evet O Gece Ne Oldu?

O gece bu milletin dini değerlerinin arkasına sığınarak sinsi bir şekilde örgütlenen FETÖ militanları bir meczubun, bir vatan haininin talimatları doğrultusunda bu milletin vergisiyle alınan silahlarla, tanklarla, toplarla, uçaklarla ve helikopterlerle bu millete saldırdılar.
Devletimizi ele geçirmeye ve Sayın Cumhurbaşkanımızı öldürmeye teşebbüs ettiler. Ancak hesap edemedikleri bir şey vardı. O da bu milletin tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmediğidir. İşte bunu çok iyi bilen ve hisseden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara, sokaklara akın eden milyonlar demokrasiye, devlete ve milletin geleceğine sahip çıkarak tankların önüne vücutlarını siper ettiler.
Milli irade önünde hiçbir vesayeti tanımadıklarını canlarını ve kanlarını feda ederek gösterdiler. O gece 251 şehit verdik, 2196 gazimiz oldu. Şükürler olsun ki bu hainlere ülkemizi vermedik, teslim etmedik.
Onun için diyoruz ki 15 Temmuz gecesindeki demokrasi ve vatana sahip çıkma duygusunun her yıl yenilenmesi, hatırlanması ve unutulmaması önemlidir.

Sayın Trabzonlular!

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında kalmayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Milli şairimiz Akif’in de dizelerinde dediği gibi adeta kükremiş sel misali önüne çıkan tüm engelleri yıkıp geçmiştir. Büyük Türk Milleti; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuz’da olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir.
 
15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan Trabzonlu hemşehrilerimiz bu meydanı doldurarak kararlı bir şekilde vatanına, milletine, bayrağına, demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkmıştır.
 
Bizler şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yad edecek, bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi  ve medar-ı iftiharımız gazilerimizi asla unutmayacak,  ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında durarak kapımızı ve gönlümüzü onlara her daim açık tutacağız. Bu duygu ve düşünceler vesilesi ile birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması dileğiyle, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyerek şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, milli irademize sahip çıkan değerli Trabzonlu hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler