Trabzon Valiliği’nden açıklama! İşte kısıtlama kararları

Trabzon Valiliği Trabzon’un da aralarında bulunduğu 24 ili kapsayan kısıtlama ile ilgili açıklama yaptı.

Trabzon Valiliği’nden açıklama! İşte kısıtlama kararları

Haber61 - Haber Servisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme kararlarında 7 ile giriş çıkış ysakları kaldırıldı. Yasak kaldırılmayan 24 ilden biri olan Trabzon’da Valilikten açıklama geldi.

Trabzon Valiliği2nden açıklanan kısıtlama kararları şu şekilde;

Koronavirüs salgını ile ilgili olarak ülkemizdeki gelişmeler, Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda 04.05.2020 Pazartesi günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde değerlendirilerek aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1- İlimiz Trabzon'un da aralarında bulunduğu 24 ilin sınırlarından kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 15 günlük süreyle; 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 24.00'ten 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'e kadar geçici olarak durdurulmuştur.

2- Bu illerimizde yaşayan/bulunan tüm vatandaşlarımızın belirtilen süre boyunca illerinde kalmaları esastır.

3- Şehir giriş/çıkış kısıtlamasına yönelik önceki genelgeler ile belirlenen usul, esas ve istisnalar, bu genelge ile getirilen kısıtlama dönemi için de geçerli olacaktır.

Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idarî para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında gerekli adlî işlemler başlatılacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber