Trabzon Üniversitesi öğrencilerine 'Etkili Staj' semineri

Trabzon Üniversitesi öğrencilerine "Etkili bir staj nasıl yapılır?" konulu eğitim semineri verildi.

Trabzon Üniversitesi öğrencilerine 'Etkili Staj' semineri

Trabzon Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2023 Yaz döneminde üniversite birimlerinde staj yapacak olan öğrencilere “Etkili Bir Staj Nasıl Yapılır?” konulu eğitim semineri verildi.

Eğitim programına katılan Rektör Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, stajyerlerle tek tek ilgilenirken, İŞKUR Meslek Danışmanı Ömer Bayburt, staj almış öğrencilerin meslekleri ile ilgili sahalarda daha kolay iş bulduklarını kaydetti.

Trabzon Üniversitesi öğrencilerine 'Etkili Staj' semineri

İŞKUR CİDDİ DESTEK VERDİ
Trabzon Üniversitesi Senato Salonu’ndaki “Ulusal Staj Programı” etkinliğine Rektör Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Recep Çolak, Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ayşegül Aydınlı, Kurumsal İletişim Direktörü Öğr. Gör. Göksel Çelenk ve İŞKUR Meslek Danışmanı Ömer Bayburt ile stajyer öğrenciler katıldı. İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü’nün ciddi katkılarıyla İŞKUR Meslek Danışmanı Ömer Bayburt’un verdiği etkili staj seminerinde, TRÜ’nün farklı birimlerinde staj yapacak öğrencilere staj süreçlerinin daha etkili, bilinçli ve verimli geçmesi adına bilgi paylaşımında ve güncel tavsiyelerde bulunuldu.

Trabzon Üniversitesi öğrencilerine 'Etkili Staj' semineri

ÂŞIKKUTLU’DAN YAKIN İLGİ
Etkinlikle ilgili bilgi vererek görüşlerini paylaşan Kariyer Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Recep Çolak, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin himayelerinde yürütülen “Ulusal Staj Programı” kapsamında ülkemizin farklı şehirlerinden gelerek staja başlayan stajyerlerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Staj programı kapsamında staj sürecini Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan iki dönemde yürütmeyi planlıyoruz” dedi. Programa katılan Rektör Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, stajyerlerle tanışarak yakın ilgi gösterdi. Geldikleri şehirleri, okudukları okulları, ilgi ve bilgi alanlarını soran Âşıkkutlu daha sonra gençlere başarılar diledi.

Trabzon Üniversitesi öğrencilerine 'Etkili Staj' semineri

İŞ İMKANLARINIZ ARTACAK
Programda stajyerlere iş ve kariyer planlaması konularında güncel tavsiyelerde bulunan İŞKUR Meslek Danışmanı Ömer Bayburt, “Üniversite mezunları dahil, iş arayanların sayısında ciddi artış oldu. Nitekim mezun sayısı da her geçen yıl artıyor. Burada göreceğiniz staj ve edineceğiniz deneyimler kariyerinizde çok işinize yarayacaktır. Kaliteniz ve tecrübenizle öne çıkacaksınız. Buna da stajla başlangıç yapacaksınız. Staj, hayattaki ilk iş deneyimidir, buna önem verin. Stajsız iş başvurusuna veya mülakata gidenlerin şansının sizin kadar yüksek olmayacağını da bilin. Staj deneyimi, iş başvurularında artık çok ciddiye alınıyor” dedi. Programdan sonra stajyerler iki ay boyunca görev alacakları birimlere yerleştirildi ve işbaşı yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler