Trabzon Üniversitesi Beşikdüzü MYO mezunlarını verdi

28. Dönem Mezunlarını Veren Trabzon Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu göz kamaştırdı.

Trabzon Üniversitesi Beşikdüzü MYO mezunlarını verdi

Trabzon Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu görkemli bir törenle 28. dönem mezunlarını verdi. Üniversitenin Fatih Yerleşkesindeki kültür merkezindeki tören üniversite yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri ile protokol mensuplarını bir araya getirirken sürpriz müzik dinletisi büyük beğeni topladı.

Geçmişi 1992 yılına dayanan ve 2018 yılında Trabzon Üniversitesi’nin resmen kurulmasından sonra YÖK tarafından TRÜ bünyesine alınan Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu 28. dönem mezuniyet töreninde gövde gösterisi yaptı.

trabzon-universitesi-besikduzu-myo-mezunlarini-verdi.jpeg

Trabzon Üniversitesi Fatih Yerleşkesindeki Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine aileleriyle birlikte katılan öğrenciler heyecanları ve şıklıkları ile göz kamaştırdı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ertuğrul Karoğlu yaptı. Karoğlu tüm akademisyen arkadaşlarını kürsüye çağırdı ve hitabına arkasında akademisyen arkadaşları olduğu halde devam ederken sıcak mesajları ve esprileri ile öğrencilerinden alkış aldı.

İKİNCİ YÜKSEKOKULA HAZIRIZ

Törene katılan Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, meslek yüksekokulunun ilçeye katkısının büyük olduğunu vurgulayarak üniversite yönetimine teşekkür etti ve Beşikdüzü ilçesine ikinci bir yüksekokul açılması konusunda talepleri olduğunu belirtti. Kaymakam Vardar, “İlçemizin kültür ve eğitimdeki yükselişini tüm Türkiye biliyor. Beşikdüzü olarak ikinci yüksekokulu hak ettiğimize inanıyoruz. Sayın Rektörümüzün YÖK nezdinde bu hususta girişim ve desteklerini bekliyoruz” dedi.

trabzon-universitesi-besikduzu-myo-mezunlarini-verdi-001.jpeg

Öğretim Görevlisi Aylin Ofluoğlu’nun renkli ve başarılı sunumu ile gerçekleşen törende Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuarı akademisyenlerince sürpriz olarak icra edilen keman ve piyano dinletisi büyük beğeni topladı.

MEZUNİYETİNİZ HAYIRLI OLSUN

Daha sonra öğrencilere ve misafirlere hitap eden Rektör Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, mezun öğrencileri bundan sonra daha farklı ve ciddi bir hayat yolculuğunun beklediğine işaret ederek, “Bu törenle siz de üniversitemizin değerli mezunlar ailesine katılıyorsunuz. Trabzon Üniversitesi ailesi her zaman destekçiniz olarak kariyer yolculuğunuzda sizleri yönlendirecektir. Trabzon Üniversitesi diplomanız, sizlere nice kapılar açacak ve yepyeni fırsatlar sunacaktır. Ancak unutmayın ki, başarıya giden yol, sadece diploma ile değil; özveri, disiplin, azim ve sürekli öğrenme ile alınabilir” dedi.

Ardından yurdun dört bir yanından gelen misafir ailelere ve velilere hitap eden Âşıkkutlu, “Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olan evlatlarınız aslında bir başarı hikayesinin parçası oldu. Sizleri de bu başarı öykülerini yazan kahramanların özverili aileleri olarak kampüsümüzde ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduk. Evlatlarımızın mezuniyeti hayırlı, yolları açık olsun” temennisinde bulundu.

trabzon-universitesi-besikduzu-myo-mezunlarini-verdi-002.jpeg

DİPLOMA, KUTLAMA VE GURUR

Daha sonra hep birlikte Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sini ve Mezuniyet Yeminini okuyan gençler, diplomalarını alarak yüksekokul mezunları arasına katıldı. TRÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Asistanlığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Dış Ticaret, İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Pazarlama Programı olmak üzere 6 ayrı bölümden mezunlar verdi. Dereceye giren öğrencilere diploma ve ödülleri Kaymakam Ferhat Vardar, Beşikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kahyaoğlu, Rektör Yardımısı Prof. Dr. Atilla Çimer, Beşikdüzü Emniyet Müdürü Cumhur Bekdemir ve Yüksekokul Müdürü Dr. Ertuğrul Kar tarafından verildi.

Okul birincisi İhsan Ceylan ismini mezuniyet kütüğüne çakarken arkadaşlarından büyük alkış aldı. Tören sonunda genç mezunlar hatıra fotoğrafı çektirip kep atarak sahnede dans etti ve mezuniyet coşkusunu aileleriyle birlikte doyasıya kutladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber