Trabzon turizmindeki o eksiğe dikkat çekti “İhtiyaç var”

Trabzon’da turizm sezonunun açılmasıyla beraber Trabzon Sanayici ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TSGİAD) Başkan Yardımcılığını yapan İş İnsanı SavaşŞaffak’tan açıklama geldi.

Trabzon turizmindeki o eksiğe dikkat çekti “İhtiyaç var”

Trabzon Sanayici ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TSGİAD) Başkan Yardımcılığını yapan İş İnsanı Savaş Şaffak, Trabzon’da turizm sezonun açılmasıyla hareketliliğin daha da artmasını beklediğini açıkladı.

“KENTİMİZ TURİZMDE ÇEŞİTLİLİK SUNMAKTADIR”

Şehrin doğa ve kültür turizmi açısından öne çıkan adreslerden biri olduğunu vurgulayan Şaffak; “Kentimiz, gelen turistlere hem doğa ve yayla turizmi hem de kültür-sanat turizmi bakımından çeşitlilik sunmaktadır. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin yanında Körfez ve Kafkas ülkelerinden gelen turistler kente yoğun ilgi gösteriyorlar. Bölgemize gelen turistler şehir merkezinin yanı sıra Sümela Manastırı, Uzungöl, Ayasofya Camii ve Müzesi ile Atatürk Köşkü gibi tarihi mekanları ziyaret etmektedir.” İfadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-06-15-at-09-54-16.jpeg

“EĞLENCE MERKEZİNE İHTİYAÇ VAR”

“Kentimizde turizme yönelik yatırımların daha da artmasını belirten Şaffak, “Orta pazarının yanı sıra Avrupa pazarını da önemsiyoruz. Gerek STK’lar olarak gerekse de turizm paydaşları olarak üzerimize düşen sorumluluğu görev bilinciyle yerine getirmeliyiz. İlerleyen haftalarda ivedilikle artmasını beklediğimiz hareketliliğin sadece yaz sezonunda değil, on iki aya yayılması gerek. Bunun için şehrimizde var olan sosyal tesislerin iyileştirilmesi ve yeni tesislerin açılması gerek. Ayrıca şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan eğlence merkezlerini en kısa zamanda halka arz etmemiz gerekmektedir. ” Dedi.

“TURİZMİN YAPI TAŞI DENETİM”

Aynı zamanda turizmde denetime vurgu yapan Şaffak; “Turizmin kamera arkasında kalan ama en önemli yapı taşlarından biri olan denetleme mekanizmasını devreye sokmak gerekir. Fiyat ve temizlik gibi konularda denetleme yapılması önem arz eden bir konudur. Ayrıca hem yabancı turistlerin hem de yerli turistlerin, memnuniyetlerini, dileklerini yerine getirmek şehrimize turizm sürekliliği kazandıracaktır.” İfadelerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler