Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Toplantısı ve İmza Töreni gerçekleştirildi

Trabzon'da Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Toplantısı ve İmza Töreni gerçekleştirildi.

Moloz’daki Ulaşım Dairesi hizmet binasında gerçekleştirilen ve basın mensuplarının da yer aldığı toplantıda Başkan Murat Zorluoğlu, Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı'na dair bilgiler verdi.

Başkan Zorluoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

"DAHA YAŞANABİLİR ŞEHİR ADINA ÇALIŞIYORUZ"

Bugün çok önemli bir projenin imza töreni için buraya gelmiş bulunuyoruz. Daha önceki dönemlerde SAM olarak paylaştığımız, şimdide Ulaştırma Bakanlığı tarafından ismi SKUP olarak değiştirilen "Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı" imza törenini gerçekleştireceğiz.

Dünya nüfusunun yüzde ellisinden fazlası şehirlerde yaşıyor. Her geçen gün de artıyor. 2050'de yüzde 60, 2100'de de yüzde 85 olacağı varsayılıyor. Gittikçe yoğunlaşan ve karmaşık hale gelen şehirler söz konusu. Bu zorluklar ile mücadele edip ihtiyaçları karşılamak adına şehirler çaba içerisinde.

"PLANIN BİLEŞENLERİ DE OLACAK"

Trabzon olarak biz de daha yaşanabilir bir şehir adına çalışıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı ile iş birliği içerisindeyiz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde ihalesini tamamlanan yüklenicisi belirlenen Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı'nın imza törenini gerçekleştiriyoruz. Sadece bu da değil, içinde başka bileşenler var. Akıllı kavşak, akıllı durak, bisiklet ve yaya yolların geliştirilmesi gibi çok büyük desteği olacak gibi beriye dayalı politika üretme konusunda veri bankası kurma hedefi de var bu projenin.

Daha büyük bir salonu da tercih edebilirdik ama buradan yürüteceğiz ulaşımı. Güçlü teknolojik donanımla tek elden denetleme yapılacak bir altyapıyı oluşturduk.

skupta-imzalar-atildi-2.jpg

"ULAŞIM DAHA PLANLI HALE GELECEK"

Trabzon ulaşım açısından sorunları olan bir şehir. İlk göreve geldiğimizde de anketlerde de ilk sırada. Bugün de bu sıralama değişmiş değil. Büyükşehirimiz önemli çalışmalar yaptı. Önemli ölçüde çözüm getiren uygulamalar oldu. Bunların başında ulaşım master planı geliyor. 2020'de başladı çalışmalar, 2022'de ulaşım meselesini kapsamlı şekilde ele alan ulaşım master planı tamamlandı ve yürürlüğe girdi. Bugün imzasını atacağımız "Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı" bu manada ikinci planımız olacak. Ciddi bir istişare süreci işleteceğiz. İhalesi yapıldı, sözleşmesini imzalıyoruz. 26 aylık süre içinde şehrin ortak aklı ile Trabzon'u kentsel hareketlilik anlamında daha planlı hale getireceğiz.

"MALİYETİ 5.9 MİLYON EURO"

5.9 milyon Euro'luk büyük bir proje. Yanında diğer bileşenleri de olacak. Bisiklet, yaya yolları, büyük data merkezi gibi bileşenleri de inşallah kısa zamanda imzalarız. Ben Ulaştırma Bakanlığı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Avrupa Birliği Türkiye delegasyonuna da ayrıca teşekkür ederim.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler