Trabzon olası bir felakete hazır mı? Başkan Zorluoğlu açıkladı

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu Haber61 mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Trabzon olası bir felakete hazır mı? Başkan Zorluoğlu açıkladı

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde gerçekleşen sel ve taşkın tatbikatı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Tatbikatı takip edenler arasında olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu haber61 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Zorluoğlu “Trabzon olası bir felaket karşısında hazır mı?” sorusunu da yanıtladı.

Zorluoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“GÜVEN VERİYOR”

Biliyorsunuz ki bölgemiz sel, taşkın ve heyelan anlamında çok riskli bir bölge. Dolayısıyla bir afet bölgesi esasında. Bu nedenle de bizim afetlere her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor. Hem afet öncesi hem afet sırası hem de afet sonrası alanlarında oldukça tecrübeli. Kurumsal alanlarda da AFAD ile stratejik anlamda görüşmeler yapıldı. Şimdi bölgesel bazda bu planlamaların uygulamalarını gerçekleştiriyoruz. Sayın bakanımızın bizzat tatbikatı yönetiyor olması tatbikata olan ilgiyi de önemi de arttırıyor. Sabahtan bu yana çok sayıda kamu görevlisi ve aynı zamanda gönüllü AFAD görevlileri ile birlikte tatbikat değişik evrelerde gerçekleşiyor. Gerçeğini hiç artmıyor. Allah yaşatmasın fakat böyle bir afet durumuyla karşılaştığımızda daha güçlü bir kapasitemiz olduğunu ve herkesin yapacağı işi çok daha iyi bildiğini görmek de bize güven veriyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 80 KİŞİLİK EKİPLE

Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak buraya yaklaşık 80 civarında personelle katılıyoruz. 23 tane de arama gerecimiz var. Arama kurtarma faaliyetleri başta olmak üzere derelerin açılması gibi alanlarda ciddi görevlerimiz var. Ben sayın Bakanımıza, AFAD Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

TRABZON OLASI BİR FELAKET KARŞISINDA HAZIR MI?

Tabi elimizden geldiğince hazır olmaya çalışıyoruz. Tabi bunların nerde ne zaman olacağı belli olmayan hususlar. Ama bize düşen görev her türlü ihtimali dikkate alıp birimlerimizin ve kurumlarımızın her zaman hazır olmasıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber