Trabzon İl Milli Eğitim yine bir ilke imza atıyor! “1. Matematik Çalıştayı”

1. Matematik Çalıştayı, Trabzon Öğretmenevi’nde İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. 

Trabzon İl Milli Eğitim yine bir ilke imza atıyor! “1. Matematik Çalıştayı”

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde şehrimizde ilk defa düzenlenen 1. Matematik Çalıştayı, Trabzon Öğretmenevi’nde İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. 

Çalıştayda; akademisyen, öğretmen, öğrenci, veli ve okul yöneticileri olmak üzere toplam 106 katılımcı görev aldı. 

Milli Eğitim Bakanlığının "Her Yerde Matematik" anlayışıyla başlatmış olduğu seferberliğin sahadaki yansıması olarak; 

1. Matematik eğitimi sürecinde ilimizin ihtiyaçlarını tespit etmek ve durum analizi çıkarmak (Şu anda neredeyiz? = SWOT Analizi Yöntemiyle) 

2. Durum analizinden yola çıkarak eğitim öğretim sürecinde matematik dersi kapsamında yaşanılan sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri getirebilmek amacıyla Trabzon İl Milli Eğitim tarafından 1. Matematik Çalıştayı oluşturulmuştur.

Trabzon İl Milli Eğitim yine bir ilke imza atıyor! “1. Matematik Çalıştayı”

“Sonuçların Takipçisi Olacağım.”

Çalıştay’ın açılış konuşmalarını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, “Şehrimizde ilk defa yapılacak bu çalıştayın şehrimiz eğitimine büyük katkıları olacağından eminim. Bu tür çalıştaylar, şehirlerin eğitim anlayışlarını çok olumlu etkilemektedir. Bu anlamda yapılacak bütün çalışmaların da şehrimiz adına çok verimli olacağını düşünüyorum. Burada bulunan akademisyenlerimiz, öğretmen, öğrenci, velilerimiz ve okul yöneticilerimiz ile konunun ana hatları tüm sorunları ele alınacak ve bu konuda neler yapılacağı hakkında bir fikir birliğine varılacaktır. Buradan çıkacak sonuçlar ise bizlere yolumuzu belirlemede büyük rehberlik edecektir. Bu bakımdan Çalıştayımızdan çıkacak sonuçlar kendi adıma söylüyorum benim için çok önemlidir, bu çalıştaydan çıkacak tüm sonuçları bizzat inceleyeceğim, sonuçların da takipçisi olacağım. Şimdiden çalıştaydaki tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, Çalıştayın şehrimize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum, dedi.

Trabzon İl Milli Eğitim yine bir ilke imza atıyor! “1. Matematik Çalıştayı”

“Çalıştay Öncesi Yoğun Bir Çalışma Yapıldı.”

Çalıştay öncesi il genelinde Trabzon İl Milli Eğitim tarafından birçok ön çalışma yapıldı. Bu kapsamda öğrencilerin matematik öğrenmeleri üzerinde etkili faktörlerden biri olan kaygı düzeylerini belirlemek amacıyla il geneli okullardan veriler toplandı. Google Form üzerinden çevrim içi olarak tüm ilçelerdeki ilkokul, ortaokul ve lise kademelerine ulaşıldı. İlkokullardan 4.681, ortaokullardan 4.752, liselerden 3.676 olmak üzere toplam 13. 109 öğrenciden matematik kaygılarına ilişkin veri toplanmış oldu. Çalıştayın katılımcı profilindeki çeşitliliğine ayrıca özen gösterildi. Ulaşım şartları göz önünde bulundurularak ilkokul ve ortaokullardan resmi ve özel okullardan katılım sağlanması amaçlandı. Liselerden de özellikle tüm lise türlerinden (Fen, Anadolu, Meslek) öğrenci, öğretmen, veli ve yönetici katılımı sağlandı. 

Çalıştay öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum olarak planlandı. Öğleden önce ilimizin SWOT analizi çıkarılacak olup öğleden sonra sorun ve çözüm önerileri bağlamında çalışmalar yapılarak çalıştay tamamlanacaktır. Çalıştay ortamı ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç ana masa etrafında planlanmıştır. Her masada 8 okul (öğrenci, öğretmen, veli ve yönetici), bir raportör ve moderatör akademisyen bulunacaktır. (Toplam 34 kişi). Çalışmalar sonunda raportörler tarafından tüm kademelerin ortak çalıştay raporu tamamlanacak ve “Çalıştay Raporu” kitapçığı hazırlanacaktır. 

Trabzon İl Milli Eğitim yine bir ilke imza atıyor! “1. Matematik Çalıştayı”

“Çalıştaya Akademisyenler de Destek Verdi.”

Çalıştaya KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akbaş, Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Doç. Dr. Erdem Çekmez ve  Trabzon Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü’nden Doç. Dr. Tuba Aydoğdu İskenderoğlu moderatörlük yapıp katkı sağlayacaklardır.

Trabzon İl Milli Eğitim yine bir ilke imza atıyor! “1. Matematik Çalıştayı”

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler