Trabzon için korkutan uyarı! "Bu patlamalar devam edecek"

Trabzon CHP'li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu dün meydana gelen su hattı borusunun patlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trabzon için korkutan uyarı! "Bu patlamalar devam edecek"

Dün Trabzon'un Ortahisar ilçesi Yenimahalle Mahallesi'nde meydana gelen olayda TİSKİ'ye ait olan su hattında boru patlamış ve basınçla yükselerek zarara neden olmuştu. 

Ortahisar Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu'dan olaya ilişkin paylaşım geldi. Zorlu sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımda bu isale hattının geçmişte iyi korunmadığının altını çizerek bu patlamaların artarak devam edeceğini belirtti.

Trabzon için korkutan uyarı! "Bu patlamalar devam edecek"

Zorlu'nun paylaşımı şu şekilde;

"Dün tiski ye ait isale hattı patladı ve zarara neden oldu.  
Buradan siyasi rant sağlamak peşinde değilim. 
Alternatif hat yapılmadan bu hattın yenilenme imkanı yoktur.Boru güzergahı sahil şeridinde en fazla basınca maruz kaldığı bölgedir  
Bu hattın  geçmişte iyi korunmadığı sık sık patlamasından belli oluyor.
Korunma Katodik koruma dediğimiz yöntemle yapılır ve ara sıra ölçüm yapılarak tekrarlanır.  Bu yöntem çelik bütün yapılarda uygulanan bir yöntemdir. 
Örneğin deniz yapılarında ,gemilerde,toprak altında ve üstünde kalan tüm çelik yapılarda uygulanmak mecburidir. 
Ama Trabzon belediyesi olarak belliki biz bunu yıllardır eksik bıraktık. 
Şimdi düzelmesi İmkansız ve bu patlamalar artarak devam edecek.
Büyükşehirin alternatif çalışma yaptığını duyuyoruz. 
Sn Tekataş'la  ilgili açıklamalarımız başka bu işi ona mal etmek başka . Geçmişimizi de araştırmak lazım. Bu  isale hattı yapıldığından beri katodik koruma ve ölçümleri yapılmış mı ona bakmak lazım. 
Eğriye eğri doğruya doğru."

Trabzon için korkutan uyarı!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler