Trabzon için flaş deprem uyarısı! Büyüklüğünü bile verdi

Haber61 Köşe yazarı Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş Trabzon için flaş bir deprem uyarısı yaptı. 

Trabzon için flaş deprem uyarısı! Büyüklüğünü bile verdi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen, 10 ili etkileyen ve büyük yıkıma neden olan depremin ardından Trabzon için flaş bir uyarı geldi. 

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, “Trabzon 6,6 büyüklükte depreme hazır olmalı” uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı uyarıda şu ifadeleri kullandı;

“UYUTULMA TRABZON!
İTÜ Deprem kataloğu: Trabzon merkez orta büyüklükte 1890, 1891, 1902, 1937-1937, 1948 de depremler yaşamıştır. AFAD: Trabzon 6,6 büyüklükte depreme hazır olmalı, yetmez! Mikro bölgelendirme zemin etütleri yapmalı. Yetmez! YÖNETMELİK ÖNCESİ YAPI STOĞUNU SORGULAMALI.”

Osman Bektaş 2020 yılında yazdığı köşe yazısında "Yeni haritaya göre Trabzon-Rize çevresinde önümüzdeki 50 yıl içinde yaşanması mümkün en büyük deprem yüzde doksan olasılıkla 6,6 büyüklüğündedir. Bundan büyük bir deprem olma olasılığı ise yüzde 10 dur" ifadelerini kullanmıştı.

Prof. Dr. Osman Bektaş'ın konu ile ilgili 28.01.2020 tarihinde Haber61'e yazdığı detaylı köşe yazısına ulaşmak için tıklayın!

Haber61 - Haber Servisi - 

Trabzon için flaş deprem uyarısı! Büyüklüğünü bile verdi

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler