Trabzon Gönüllüler Derneği’nden dev kampanya

Trabzon'da Köy Okullarına Gönül Kütüphanesi projesi.

Trabzon Gönüllüler Derneği’nden dev kampanya

Merkezi Yomra’da bulunan Trabzon Gönüllüler Derneği, “Değişimin bir parçası olun” diyerek yeni  sosyal sorumluluk projesi Gönül Kütüphanesi’ni başlattı. 

Proje hakkında bilgi veren Dernek Genel Sekreteri Gökhan Sağlam, “Köy Okullarındaki imkan ve fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırarak öğrencilerin geleceklerine ışık tutacağız” dedi. 

Trabzon Gönüllüler Derneği’nin yönetimi ve üyelerinden oluşan profesyonel bir ekiple yürüttüğü proje için Valilik onayı ile bağışlar alınmaya başlandığını da ifade eden Sağlam şunları aktardı: “Köy okullarında kitaplara ulaşmakta zorluk yaşayan öğrencilere umut olmak, okullar arasında imkan farklılıklarını ortadan kaldırmak ve fırsat eşitliğini sağlamak adına hazırladığımız projedeki hedefimiz; köy okullarını kütüphaneler ile zenginleştirip eğitim ve öğretim hayatında öğrencilere daha iyi bir ortam sunarak hem geleceklerine ışık olmak, hem de eğitim koşullarını geliştirerek yarınlarına katkı sağlamak istiyoruz. 

Dernek yöneticilerimizden Mimar Sayın Burak Çelik 'in çizdiği, Sayın Şaban Kalyon'un koordinatörlüğünü yaptığı,  uzmanlık alanlarında iş bölümüyle yöneticilerimizin titizlikle çalıştığı Gönül Kütüphanesi'nin ilkini gerçekleştirmek için kampanyamızı hazırladık. 

Yönetimimiz toplumsal duyarlılığı bulunan kişilerden oluşuyor. Bu güzel oluşumun sayesinde de projelerimizin hazırlanma süreleri kolay ve  başarılı geçiyor.  Tamamı bağışlardan gerçekleştirilecek projemizde  sınıfımızı baştan aşağı ele alıp çok amaçlı bir kütüphane yapacağız. İçerisinde kitap okuma alanının yanında oyun ve bilgi alanları, etkinliklerle ders görme alanı oluşturacağız.  Üst duvarımız uzay bilimi ile şekillenirken duvarlarımızda bilgi ve  zeka oyunları şablonları yer alacak.” dedi.

Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak düşünmeyi insanlık görevi sayan Gönüllüler, yapacakları kütüphaneler ile çocuklara kitabın toplumdaki önemini benimseterek, okuma bilincini aşılayıp kendine ve topluma faydalı birer birey olmalarına yardımcı olmak istiyor.

Trabzon Gönüllüler Derneği’nden dev kampanya

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber