Trabzon Büyükşehir Meclisi’nde Maraş Caddesi tartışması "Gündeme gelsin diye bekleyen nöbetçi beyanatçılar var"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantıları devam ediyor. 

Trabzon Büyükşehir Meclisi’nde Maraş Caddesi tartışması "Gündeme gelsin diye bekleyen nöbetçi beyanatçılar var"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis toplantılarının sonuncusu bugün gerçekleşti. Toplantıda açılış konuşması yapan Başkanvekili Atilla Ataman dünkü meclis toplantısında yapmış olduğu Maraş Caddesi açıklamasını farklı yerlere çekildiğini belirtip "Maraş Caddesi gündeme gelsinler diye bekleyen nöbetçi beyanatçılar var" ifadelerini kullandı.

Atilla Ataman "Bir kaç gün öce Maraş caddesinin zemini ile ilgili gördükleri eksiklikler ile alakalı bir soru soruldu ve bende cevap verdim. Maraş caddesinin nöbetçi beyanatçıları var. Cadde gündeme gelsin diye bekleyen beyanatçılar var. Maraş'ın altı da üstü de tartışılıyor demişim. Konuşma metnini çıkardım.

"Maraş caddesinin kötü kullanım olmadan bir daha bozulmayacağını öngörüyoruz. Maraş caddesinde yapılan tamiratlardan sonuç alacağımızı düşünüyorum. İnşallah bu uygulamadan sonuç alırız. Yapılan yerler düzelmiş olur. Ama farklı bir sonuç çıkarsa değiştiririz. Eğer bizim iklim şartlarımız müsaade etmezse gerekli düzenlemeyi yaparız" dedim.

Bu şehri hep beraber yönetiyoruz. Yoruldum. Sorumluluk sahi olarak, bu şehir için güzel şeyler yapmaya çalışırken yoruluyorsun. 

Maraş Caddesi kanaat önderleriyle toplantı sonrasında yapılmış bir uygulama. Şuanda Başkanımız deprem bölgesinde. Maraş'ta depremzedelerin yaralarını sarmak için uğraşıyor. Biz de burada 400 metre Maraş Caddesi tartışması. Yahu Maraş'ı yeniden yapıyoruz. Bu tartışılır, konuşuruz.  Yapılan bu uygulamalarda sonuç alamazsak tatbiki değiştiririz.

Bakıyorum bu şehrin başka gündemi yok mu?

Bu şehrin yapı stokunu kentsel dönüşümünü tartışalım, Bu şehrin istihdamını tartışalım

Bu şehirde Gülcemal için proje ve önerileri tartışalım.

Yeter ki Trabzon'da bir istihdamı sağlansın, gelen turist burada kalsın. İstihdam ve yatırımın önünü açalım.

Yatırım adası ve Değirmendere’nin spor alanı olmasını tartışalım. Bunlardan rahatsızlığımı ifade etmeden geçemedim. 

Biz burada iken ne yaptığımız önemli.

Ama çıkardığım sonuç Atilla Ataman ile Murat Zorluoğlu ile aramızda bir problem görülmek isteniyorsa açıkça söylüyorum. Bu şehirde ne yapıldıysa Murat Bey bürokratlar yaptı. Kötü yapılan ne varsa ben yaptım." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin ise Ataman'ın önceki gün söylediği sözlerin Maaş Caddesi'ndeki zemin ile alakalı yeni bir ihale yapılacağını şeklinde anlaşıldığını belirtip "Bu tartışma neden alevlendi. Burada Büyükşehir’in de bir yanlılığı oldu. Geçen gün Maraş Caddesi yenileniyor haberi çıktı. Buradaki yenileme cephe sağlıklaştırması ile alakalı. Âmâ bu bozulan kısımların düzelmesi olarak algılandı. Bizde dedik ki bunla onun bir alakası yok. Ben bunu düzelttim. Ama siz burada bozulan yerler yapılıyor derseniz yine farklı anlaşıldı. Bu bozulan kısmın yeniden ihale yapılması değil. Bunu açıkça söyleyelim." dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Arslan Güner ise "İYİ Parti grubu olarak şehirde yapılan tüm güzel işlere katkı koyduk. Maraş caddesinin bu manada düzenlemesinde fayda maliyetinde bu hale dönmesi iyi oldu. Dün söylemeye çalıştığım cephe sağlıklaştırması ihale edilmesi yaklaştı zemin ile alakalı bir düzenleme olacak mı diye sordum" ifadelerini kullandı.

Haber61 - Haber Servisi -

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler