Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclisinde ortak deprem duyursu! "Evimiz, evinizdir"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclisinde ortak deprem duyursu! "Evimiz, evinizdir"

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde Kahramanmaraş depremi nedeniyle ortak basın açıklaması düzenledi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Trabzon'un depremden etkilenen vatandaşları ağırlayacağını açıklayan Ataman, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Ölmüşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına da metanet ve sabır diliyoruz.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclisi olarak, bu üzücü olayda şehrimizin verdiği refleks nedeniyle bu şehrin parçası olmaktan gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Tüm siyasi partilerimizin bu hissiyatı, Trabzon şehrinin temennilerini de sizinle birlikte tüm yurttaşlarımıza duyurmak üzere buradayız.

Bilindiği üzere ülkemiz 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki deprem ile yüz yılın en büyük felaketlerinden birini yaşamıştır. Ülke yüz ölçümünün 7’de birini kapsayan bu bölgede ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Trabzon’dan Valilik marifetiyle 81 tır yardım malzemesi, 1500 personel, 204 iş makinesi ve 265 araç gönderildi. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz tarafından 81 kişilik ekip, 15 kişilik arama kurtarma personeli, 15 adet iş makinesi, 8 şoför ve operatör ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın da mahallinde bulunduğu bir organizasyonla deprem alanına yardım etmekle meşgulüz. 

Yaşanan bu felaket karşısında milletçe verilen bu desteğe Trabzon olarak çok üst seviye yardım ile katıldık ve halen bu yardım kampanyası yoğun bir şekilde devam etmektedir. Aldığımız bilgiye göre deprem bölgesine giren araçların 3’te 1’inin plakası keyifle söyleyebiliriz ki 61’dir. Allah hepsinden razı olsun. Bizler de Trabzon olarak Büyükşehir Belediyesi ve tüm siyasi parti gruplarımızla birlikte deprem bölgesindeki yardım çalışmalarımız devam ederken Trabzon’un ve Trabzonlunun sesini ve hassasiyetini duyurmak istiyoruz. 

Başta bu meclisin vermiş olduğu kararla kardeş şehir olduğumuz ve halen Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun deprem mahallinde olduğu Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz olmak üzere, Trabzon’dan yükselen sesi duyurmak istiyoruz. Trabzonlular “evimiz evinizdir” diyerek tüm depremzedelere imkan ve gönüllerini evleriyle birlikte açmışlardır. Deprem koordinasyon merkezi ve resmi uygulamalar dışında kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesisleri ve tahsisli otel kapasitelerinin dışında, depremzedelere Trabzonlu gönüllülerin evleri de açıktır. Hemşerilerimiz büyük bir arzu ile depremzedelere ev sahipliği yapmak istemektedirler. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ve resmi kurumlar olarak üzerimizde çok ciddi bir baskı oluşmuştur.

Ev sahipliği yapacak hemşerilerimize de buradan şunu duyurmak istiyoruz. Şu an itibariyle Büyükşehir Belediyesi TİKOM merkezinin Trabzon’un her yerinden 153 nolu telefonunu arayarak kayıt oluşturabilirler. Transferler de Trabzon ve Trabzonlular tarafından sağlanacaktır. Trabzon’dan yükselen sesi tüm depremzedelere duyuruyoruz. Trabzonlular der ki “Evimiz, Evinizdir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber