Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde sorular peş peşe geldi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi devam ediyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde sorular peş peşe geldi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantıları devam ediyor.

CHP Grup Başkanvekili Tugay Şahin söz alarak Başkan Murat Zorluoğlu’na sorular yöneltti.

Şahin şu soruları sordu.

"- Belediyelerin vergi gelirlerinden borçlarına yönelik kesinti payları artırıldı. AK Partili Belediye Başkanı olarak bu bizi zora sokar diye bir girişiminiz oldu mu olacak mı?

- Belediyenin kiracılarından kira almayacakları konusunda bir karar alınmıştı. Dün de çalışmaları kısıtlanan iş yerleri için yüzde elli kira indirimi yapıldı. Güzel ama 3 ay, bu 6 aya çıkarılmalı.

- Gülcemal projesi için şikayet geldi. Oraya girip çıkan kamyonlar yola çamur bırakıyor ve diğer araçlara Zarar veriyor. Buraya bir band konup tekerlikleri yenilenebilir.

- Yomra'da doğalgaz çalışmalarının akıbeti nedir?

- Araklı ilçesinde bir yangın olayı oldu. Yolunun kötü olduğu söylendi. Oranın yolu ne zaman yapılacak?

- Özkan Sümer’in adının stadyumun oradaki yola verilmesi yönünde Ortahisar Meclisinde ortak bir karar almıştık ama aylardır büyükşehirde buna karşılık verilmedi."

Başkan Murat Zorluoğlu, Turgay Şahin’e cevap olarak şunları söyledi;

"- Sokak ve caddelere isim verme konusunda ilçe belediyelerinin meclis kararı olması kanuna uygun değil. Bunu söylemek yeterli. İlçe belediye başkanımız bir cadde için isim öneriyorsa bunu resmi yoldan büyükşehir Belediyesine iletebilir. Büyükşehir Belediyesine ait cadde ve sokaklar için ilçe belediyelerinin meclis kararı alınması doğru değil. Kendi belediye sınırları içerisinde bir cadde için meclis kararı alınır, bize sisteme eklemek için bildirir.

- Araklı’daki yolu yapacağız. Söz verdik. Takdir edersiniz ki orası yüksek bir yer. Mevsim şartları uygun olunca yaparız.

- Doğalgaz konusunu firmaya söyleriz. Bizim yaptırım uygulamamız mümkün değil ama koordineli çalışıyoruz. Firmaya iletiriz.

- Kira konusundaki önerinizi arkadaşlarımız değerlendirsin.

- Vergi kesintisi Cumhurbaşkanımızın aldığı bir karardır. Çok borcumuz olmadığı için bizi etkilemiyor. Bu borçlara karşı olan bir kesintidir. Bizim isteğimiz belediyelere ayrılan payların yükseltilmesidir."

“ÖZKAN SÜMER İSMİ ÖNEMLİ BİR KONU”

Özkan Sümer’in adının yola verilmesi konusunda söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bahsedilen yer Karayolları bölgesi ve isim verme yetkisi de büyükşehire ait. Ben mevzuya hakimim bir hukukçu olarak. Bizim meclisten bir tavsiye kararı alıp büyükşehire sunmakta bir engel yok. Bunu belirtmek isterim. Özkan Sümer ismi önemli bir konu ve bunun için tavsiye kararı aldık, yoksa mevzuatı biliyoruz” dedi.

Başkan Genç’in sözleri üzerine Başkan Zorluoğlu, “tabi ki tavsiye kararı alınabilir. Ben mevzuatı hatırlattım. Tabi ki Özkan Sümer ismi için yapılan tavsiye kararı özeldir. Benim demek istediğim meclis kararına gerek olmadığıdır.” İfadelerini kullandı.

Başkan Zorluoğlu ayrıca, “Alt ve üst geçitlerimizi de elden geçiriyoruz ve yeniliyoruz. Beşirlide ki sahil caddesi, Cumhuriyet mahallesi, baro ve Maraş caddesi gerek yol gerekse peyzaj ve ışıklandırma çalışmaları yapılacak ve şehrimiz güzel bir görünüme kavuşacak” dedi.

Haber61 - Haber Servisi - 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber