SMA’lı küçük İshak’a nefes olmak için son 45 gün!

Trabzon’da tedavi gören SMA Tip2 hastası küçük İshak’ın kurtulması için son 45 günü kaldı.

SMA’lı küçük İshak’a nefes olmak için son 45 gün!

Haber61- Haber Servisi - Hatice Üneş

 Konya’da yaşayan SMA Tip2 hastası 6 yaşındaki İshak Kalaycı’nın tedavisinde kullanılacak paranın toplanması için sayılı günleri kaldı.

Trabzon Farabi Hastanesi’nde tedavi edilen SMA’lı Abdullah İshak Kalaycı için başlatılan yardım kampanyası devam ederken, küçük İshak’ın tedavi için gereken yaş sınırına ulaşmasına son 45 günü kaldı.

SMA hastası İshak’ın babası İbrahim Kalaycı, 3 çocuğundan ikisinin SMA Tip2 hastası olduğunu söyleyerek zamanla yarışan oğlu için yardım istedi. 8 aylık oğlunun da aynı hastalıkla mücadele ettiğini söyleyen baba, oğlunun tedavisi için gereken ücretin yüzde 52’sini topladıklarını ve geri kalan miktarın toplanması için de sadece 45 günleri kaldığını belirtti. İshak’a umut olan gen tedavisinin Dubai’de bulunduğunu ifade eden baba İbrahim Kalaycı, çocuğunun kurtulması için kampanyaya destek verilmesini istedi.

SMA’lı küçük İshak’a nefes olmak için son 45 gün!

45 gündür devam eden Valilik onaylı yardım kampanyasında gereken miktarın yarısının toplandığını vurgulayan baba, geri kalan miktarın bir an önce bulunmasını umut ediyor.

Oğluma SMA teşhisi 1,5 yaşında konuldu. Daha önce de belirtileri vardı fakat teşhis o zaman konuldu. İshak’ın kurtulması için bir gen tedavisi var fakat tedavi yurt dışında yapılıyor ve çok pahalı. Bu tedavi 2019’da bulunmuş ama bizim 2020 sonlarında tedaviden haberimiz oldu. Valilik onaylı bir yardım kampanyası başlattık gereken parayı toplayabilmek için. 45 günde, gereken 2 milyon 200 bin dolarlık miktarın yüzde 52’sini topladık, geri kalanı toplayabilmek için sadece 45 günümüz kaldı. 7 yaşından sonra gen tedavisi uygulanamıyor.” Diyen baba Kalaycı, kampanyaya destek istedi.

SMA’lı küçük İshak’a nefes olmak için son 45 gün!

Sözlerine devam eden baba, “Sağlık Bakanlığı bu tedaviyi karşılamıyor ama Türkiye’de SMA'lı 73 çocuk kampanya başlatarak tedavi oldu. İshak da o çocuklardan olsun, kurtulsun istiyoruz. Oğlum şu an 45 dakikada bir solunum cihazına bağlanıyor, kendi başına nefes alması zor.” Dedi.

İshak’ın 8 aylık kardeşinin de aynı hastalıkla mücadele ettiğini söyleyen baba, “İshak’ın zamanı kısıtlı olduğu için tüm gücümüzle onun kampanyasını yürütmeye çalışıyoruz. İshak tedaviye ulaşırsa kardeşi Ömer için de kampanya başlatmak istiyoruz. Ama şu an İshak zamanla yarışıyor.” İfadelerini kullandı.

SMA’lı küçük İshak’a nefes olmak için son 45 gün!

SMA’lı küçük İshak’a nefes olmak için son 45 gün!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber