Sayılı merkezlerde yapılan operasyon KTÜ’de gerçekleşti! 14 yaşında sağlığına kavuştu

Omurga eğriliği olan kız çocuğu, KTÜ Farabi Hastanesi’nde yapılan 5 saatlik ameliyat ile sağlığına kavuşturuldu.

Sayılı merkezlerde yapılan operasyon KTÜ’de gerçekleşti! 14 yaşında sağlığına kavuştu

Trabzon’da 14 yaşındaki kız çocuğu, sırtında ve belinde uzun zamandır var olan ağrı, dengesizlik, vücudunda şekil ve duruş bozukluğu şikâyetleriyle KTÜ Farabi hastanesine başvurdu.

Yapılan tetkiklerde hastaya “Skolyoz (Omurga Eğriliği)” tanısı konuldu. Türkiye’de sayılı merkezde yapılabilen Skolyoz ameliyatı, KTÜ Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, Dr. Ögr. Üyesi Ali EREN başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi. Operasyon sonrasında hasta sağlığına kavuşturularak taburcu edildi.

KTÜ Farabi Hastanesi’nin, sağlık merkezlerinde nadiren yapılabilen bu tür ameliyatlar ile uluslararası arenada şifa merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediği belirtildi.

Skolyoz Nedir?

Skolyoz, omurganın göğüs veya bel bölgelerinde görülen yana doğru eğriliktir. Tek başına olabileceği gibi kamburluk ile beraber de görülebilmekte ve bu durumda Kifoskolyoz olarak adlandırılmaktadır. Bu hastalık en sık, ergenlik çağındaki çocuklarda, altta yatan herhangi bir sebep olmaksızın görülmektedir. İleri derecede olanına ise özellikle kız çocuklarında, çok daha sık bir biçimde rastlanmaktadır. Hastada kozmetik açıdan önemli sorunlara yol açabilmekle birlikte ağrıya neden olabilmektedir. İleri derece Skolyoz, akciğer hastalıklarına yol açabilmektedir. Hastanın muayenesi ve radyografileri ile tanısı konulabilen Skolyoz hastalığının, radyografilerde ölçülebilen eğrilik açısı bulunmakla birlikte hastanın tedavisi, temel olarak bu açıya göre düzenlenmektedir. İleri derece Skolyoz içinse ameliyat gerekli olmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber