Prof.Dr. Osman Bektaş haritalar ile açıkladı “Doğu Karadeniz bölgesi iki büyük deprem kuşağının geçiş bölgesinde!”

Prof.Dr. Osman Bektaş yayınladığı haritalar ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iki büyük deprem kuşağı arasında yer aldığını belirtti.

Prof.Dr. Osman Bektaş haritalar ile açıkladı “Doğu Karadeniz bölgesi iki büyük deprem kuşağının geçiş bölgesinde!”

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilde felakete neden olan deprem sonrasında ülke genelinde deprem tedirginliği üst safhaya çıktı.

Bilim adamları da vatandaşları bilgilendirmek ve tedbirler konusunda uyarmak için açıklamalarda bulunuyor.

Başta Trabzon olmak üzere deprem konusundaki uyarılarını sürdüren ve her defasında yapı stokuna dikkat çeken Prof.Dr. Osman Bektaş Doğu Karadeniz’in fay hatlarından nasıl etkilendiğini belirten haritalar yayınladı.

Bektaş’ın yayınladığı ilk iki haritayı, üçüncü harita olan AFAD’ın yayınladığı haritanın desteklediği görüldü.

Prof. Dr. Bektaş yaptığı açıklamada “Doğu Karadeniz Bölgesi iki büyük deprem kuşağının geçiş bölgesinde yer alır. Arap-Avrasya Levhaları arasında sıkışan Doğu Anadolu' da Fay sistemine bağlı depremsellik Erzurum-Doğu Karadeniz sismisitesiyle Kafkas Sismik Kuşağına ulaşır. Çizgi kalınlığı depremselliği gösterir.” İfadelerine yer verdi.

FpOHI_qX0AE58Ms (1)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber