Osman Muri Ekim'den Miraç kandili mesajı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim'den Miraç kandili mesajı.

Osman Muri Ekim'den Miraç kandili mesajı

Trabzon Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Miraç Kandili münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Ekim mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Toplumumuzda mukaddes gün ve gecelerin çok büyük önemi vardır. Miraç gecesi de onlardan biridir. Üç aylarda Regaip Kandiliyle başlayan mübarek geceler birçok hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran Miraç Kandili ile devam eder. Yardıma muhtaçlara el uzatma, destek olma ve paylaşım bu mübarek aylarda ve gecelerde daha da ayrı bir önem kazanır. Bu aylarda akrabalık ve komşuluk ilişkilerimizi yeniden gözden geçirmeli, toplum huzurunun ve kaynaşmasının sağlanmasına yönelik adımlar atmalıyız.

Gelenek ve göreneklerine bağlı Akçaabat halkı da böylesine günleri çok önemsemekte, dostluk ,kardeşlik, birlik ve beraberlik adına en güzel paylaşımları yaşamaktadır. Mübarek Miraç Kandili`nin tüm İslam âlemine ve Akçaabat halkımıza hayırlara vesile olmasın diliyorum. Bu özel gecede edilecek olan duaların ve yapılacak ibadetlerin Allah katında kabulünü diliyor, tüm hemşerilerimizin kandilini en içten duygularımla kutluyorum."

AKÇAABAT'TA 10 ETKİNLİK İPTAL EDİLDİ

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında virüsün etkilerinden korunmak amacıyla, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce önümüzdeki 1 ay içerisinde yapılacak olan etkinlikler iptal edilmiştir.

Konu hakkında görüşlerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, "Devletimizin aldığı tedbirler kapsamında biz de Akçaabat Belediyesi olarak önümüzdeki 1 ay içerisinde yapmayı planladığımız 10 tane etkinliğimizi iptal ettik. Bu sebeple, vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını, temizlik kurallarına uymalarını, kalabalık ortamlarda bulunmamalarını rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Çanakkale Şehadet" adlı tiyatro oyunu
Belediye Tiyatrosu Evlendirme Adlı oyun
Nevruz Bayramı Kutlamaları
Orman Haftası ve Fidan Dağıtımı
Belediyemiz Çok Sesli Korosu Konseri
Belediyemiz Türk Halk Müziği Korosu Konseri
Belediyemiz Türk Sanat Müziği Korosu Konseri
2-5 Nisan Ankara-Trabzon Günleri
8-10 Nisan tarihleri arası 4. Çocuk Tiyatroları Şenliği
14 Nisan Opera ve Bale Günleri

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber