Ortahisar Belediyesi'nin yeni yeri için tarih belli oldu

Ortahisar Belediyesi'nin yeni İkmal Müdürlüğü yerinin ne zaman tamamlanacağı belli oldu.

Ortahisar Belediyesi'nin yeni yeri için tarih belli oldu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Ekim ayı oturumları devam ediyor.

Meclisin 08.10.2020 Perşembe günü yapılan oturumunda 2021 yılı performans programı görüşüldü.

Makina İkmal Müdürlüğü kısmında söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Yeni otogar yapılıyor. Makina İkmal Müdürlüğü oradan taşınacak. Baya sürecek bunun taşınması. O süreçte makina bakımı serbest piyasaya mı verilecek ve ne kadar sürecek buranın yapılması?" sorusunu yöneltti. 

YENİ İKMAL YERİ 1 YILDA TAMAMLANACAK

Turgay Şahin’in sorusuna Başkan Ahmet Metin Genç, “biz makina ikmallerimizin yüzde 70’ini kendimiz yapıyoruz. Yeni yerin yapılması da 1 yıl sürecek” cevabını verdi.

Başkan Genç, Hukuk İşleri Müdürlüğü için sorulan “ne kadar davaya giriliyor, ne kadarı kazanılıyor” sorusuna ise “Kurulduğundan bugüne kadar yüzde 61 ile yüzde 80 bandında davalar lehimize sonuçlandı” cevabını verdi.

ZORLU’DAN 3 SORU

Etüt Proje Müdürlüğü’ne sıra geldiğinde söz alan CHP’li Meclis Üyesi, Cüneyit Zorlu, “Sokak canlandırma projeleri vardı, ne oldu?” , “Boztepe seyir terası ne oldu?” ve "Parklar yapılacaktı?” sorularını yöneltti.

Başkan Ahmet Metin Genç, sokak canlandırma sorusuna “sokak canlandırma projemizi yapacağımız sokakta Elektrik hatları yeraltına alındı, şimdi başlayacağız” şeklinde cevap verirken, Boztepe seyir terası sorusuna “tabiat koruma kurulundan sonuç bekliyoruz” dedi. Başkan Genç park sorusuna ise “Park projelerimiz devam ediyor. 1 tanesi bitti” şeklinde cevap verdi.

Fen İşleri Müdürlüğü bölümünde CHP’li Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu söz aldı.

Zorlu, “Fen İşlerinin kaynak ihtiyacı düştü. 400 Bin TL düşmüş. Bunun düşmesi tasarruf mu çalışmıyor mu? 2020’de yolların bakımı için harcana rakam 800 Bin TL’den 400 Bin TL’ye neden düştü?” dedi.

Fen İşleri Müdürlüğünden sorular üzerine yapılan açıklamada “Bütçemizde azalmanın nedeni, betondan ziyade asfalt yol yapımına ağırlık verdik. Ama ihtiyaç halinde diğer bütçelerden aktarma yapılıyor” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber