Ortahisar Belediyesi’nde yeni müdürlük kuruldu! "Denizi dolduran kuzey kutbuna nasıl katkı sağlayacak?"

Ortahisar Belediyesi bünyesinde yeni müdürlük kuruldu.

Ortahisar Belediyesi’nde yeni müdürlük kuruldu! "Denizi dolduran kuzey kutbuna nasıl katkı sağlayacak?"

Ortahisar Belediyesi Haziran ayı meclis toplantıları bugün de devam etti.

Bugünkü meclis toplantısında İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurulması görüşüldü.

Yapılan görüşmeler sonrası değişen iklim şartları da göz önüne alınarak, iklim değişikliği ve uyum şartları ile mücadele etmek amacıyla İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurulması görüşmesinde Turgay Şahin söz alarak "Bildiğim kadarıyla bu mecburiyetten kuruluyor. Bu sadece ilçelerde mi kuruluyor yoksa Büyükşehirde bir üst müdürlüğü var mı?" sorusunu sordu.

Büyükşehir Belediyelerinde de bu müdürlüğün kurulacağı bilgisini verdi.

Oktay Söğüt söz alarak "Sıfır atık konusunu anladım ama iklim değişikliği bölümünün açıklamasında Kuzey kutbundaki buzullar ve donmuş toprakların erimesi ifadeleri var. Biz buna nasıl katkı sağlayacağız. Denizi dolduran bir şehir Kuzey kutbuna nasıl katkı sağlayacak?" ifadelerini kullandı.

Söz alan Mustafa Yaylalı "Kurulacak müdürlük kendi yönetmeliği çerçevesinde karbon ayak izinin azalmasına ve etkilenecek bölgelere katkı yapacaktır. Bu vesile ile orada yaşanan değişiklikler bizi de etkilemeyecektir." ifadelerini kullandı.

Yapılan oylama sonunda müdürlüğün kurulması oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler